Últims quatre partits

¿Per què la FIFA aparta Mateu Lahoz del Mundial de Qatar?

El col·legiat valencià continuarà sense poder arbitrar una final d’aquest importància després del seu polèmic arbitratge en el partit de quarts de final entre l’Argentina i els Països Baixos

¿Per què la FIFA aparta Mateu Lahoz del Mundial de Qatar?

Alberto PIZZOLI / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’àrbitre professional Antonio Miguel Mateu Lahoz seguirà sense complir el seu somni d’arbitrar la final d’un mundial. Així ho va anunciar la FIFA diumenge passat, quan va confirmar que el col·legiat valencià no havia superat el segon tall d’entre els candidats per dirigir els quatre partits restants del Mundial de Qatar el 2022.

Lahoz, que havia aconseguit superar el tall de vuitens de final, s’acomiada així d’un torneig internacional en el qual la seva actuació, com de costum, no ha passat desapercebuda: les 18 targetes grogues i una vermella que va mostrar durant la victòria de l’Argentina davant els Països Baixos en els quarts de final han sigut motiu de crítiques per part de jugadors com Leo Messi, que va declarar que el col·legiat «no va estar a l’altura».

Aprovat, però insuficient

Tal com recull l’avaluació que la FIFA va fer sobre l’actuació de l’àrbitre de Primera Divisió, les seves intervencions i la gestió del temps durant el duel entre els combinats argentí i neerlandès van ser correctes. Així doncs, l’organització internacional de futbol dona la raó al col·legiat valencià en la prorrogació del temps d’afegit, que va servir perquè els Països Baixos aconseguissin empatar el partit.

Notícies relacionades

No obstant, les amonestacions van ser el taló de Aquil·les del valencià, que va ensenyar la marca històrica de 18 targetes grogues, a més d’expulsar el neerlandès Denzel Dumfries amb el partit ja acabat. D’aquesta manera, Lahoz acaba la seva segona participació en una cita mundialista amb un total de cinc partits arbitrats, dos a Rússia 2018 i tres a Qatar 2022.

Expedients a les dues seleccions

La Comissió Disciplinària del màxim organisme de futbol professional va obrir un expedient a l’Associació de Futbol Argentí i a la Reial Associació Neerlandesa de Futbol després del tens enfrontament entre les seleccions dels dos països. Tant el combinat dirigit per Lionel Scalonic com l’equip a les ordres de Louis van Gaal estan acusats de violar l’article 12 per mala conducta de jugadors i entrenadors. Així mateix, la selecció liderada per Leo Messi també hauria infringit l’article 16, que fa al·lusió a l’ordre i la seguretat en els partits.