Cop d’autoritat del Barça en el clàssic (0-4)

Les blaugranes es van exhibir contra un Reial Madrid que va arribar invicte i el van golejar en el novè enfrontament amb les de Toril

@FCBfemeni

3

El Barça i el Reial Madrid arribaven al novè clàssic amb les expectatives molt altes. S’esperava que fos el duel més igualat de la seva història. Tots dos equips es van presentar amb l’etiqueta d’invictes. Però no ho va ser. Les blaugranes van mostrar els seus galons i van golejar 0-4 un rival que encara li falta camí per igualar-les. La qualitat tècnica i tàctica de Patri i Aitana fins i tot van fer oblidar l’absència d’Alexia, Hansen i Mariona.

No es va equivocar Jonatan Giráldez a l’advertir que la clau del duel estaria en els primers minuts de joc. Les futbolistes blaugrana ho tenien gravat a foc. I així ho van plasmar a l’Alfredo Di Stéfano, que havia penjat el cartell de ‘sold out’ . Geyse Ferreira va avisar en el primer minut del matx amb una rematada dins l’àrea que va obligar a actuar Missa. També Patri Guijarro, després d’una prolongació a l’àrea de Lucy Bronze, que es va estavellar al travesser.

En la següent acció de perill, sí que va arribar el primer gol del Barça. Patri Guijarro va assistir Crnogorcevic al punt de penal, on la internacional suïssa va evidenciar físic i velocitat per superar Svava i marcar de cap el primer del partit.

Classe magistral de Patri Guijarro

El Reial Madrid no va reaccionar. Crnogorcevic va poder firmar el doblet en els cinc primers minuts de joc si no hagués sigut per una brillant Missa, que li va guanyar l’un contra un. També va poder marcar ben aviat Geyse. La brasilera estava còmoda sobre el terreny de joc i es va exhibir. Va arrencar en velocitat per banda, es va acomodar i fins i tot va canviar la direcció per assistir Bronze, que va pecar de cautela, i va xutar massa tard.

La defensa d’Alberto Toril es va mostrar fràgil en els primers minuts de joc. Teresa Abelleira i Athenea van guiar el Reial Madrid cap a una versió millorada, una mica més a prop de l’esperada. Van anar guanyant possessió, però no van poder generar perill a la porteria de Sandra Paños. El primer xut a porta va ser gairebé al final del primer temps (m.36). Esther es va quedar sola davant Paños i va disparar al primer toc, però sense que la portera blaugrana s’immutés.

Quan pitjor estava el Barça, va arribar el segon gol de l’enfrontament. Mapi León va picar el córner al punt de penal, on Patri va agafar la pilota amb pausa, i se la va col·locar bé per rematar i superar Missa. La migcampista va tornar a ser de les millors del Barça: va dirigir l’equip amb i sense pilota, va generar superioritats al terreny de joc, va assistir i va marcar.

Fragilitat defensiva

El Barça va tornar a avisar al tornar del descans. Després d’un error a la sortida de la pilota del Reial Madrid, Geyse va recuperar i va assistir Crnogorcevic, deixant-la sola davant la portera, però la ‘7’ blaugrana va tornar a fallar. I després d’aquesta primera advertència, va arribar el tercer. Rolfö va centrar la pilota des del lateral, i el va recollir la internacional suïssa, que va rematar i va rebre el seu propi rebuig. Li va cedir llavors la pilota a Aitana, que va superar Missa per afegir un altre gol al marcador.

El perill del Reial Madrid no va anar més enllà d’una falta d’Abelleira que se’n va anar massa alt i d’un xut de Zornoza des de fora de l’àrea que es va estavellar al pal dret de Sandra Paños. Però davant la incredulitat de Missa, el gol tornava a arribar a la seva porteria, i de manera caòtica. Pina va assistir Aitana, la rematada de la migcampista va arribar a Rolfö, que va rebre el seu rebuig i només va haver d’empènyer la pilota per fer el quart definitiu i sentenciar la golejada. El Barça consolida el seu liderat amb 5 punts d’avantatge sobre el Madrid CFF i 8 sobre el Reial Madrid, que té un partit menys.