LLIGA F BARÇA-LLEVANT (2-1)

Una Aitana bicentenària guia el Barça en el treballat triomf contra el Llevant

  • La migcampista blaugrana va tornar a ser la brúixola de l’equip contra el Llevant: va marcar, va corregir i va dirigir la sisena victòria a la lliga (2-1)

Una Aitana bicentenària guia el Barça en el treballat triomf contra el Llevant

@FCBfemeni

2
Es llegeix en minuts

El Barça va vèncer el Llevant (2-1) en el partit més complicat des que va començar la temporada i va saldar el primer dels tres duels clau abans de l’aturada de lliga. Després de l’ajustat triomf contra el que era el segon classificat de la Lliga F, la setmana que ve afrontarà el derbi contra el Les Planes i el clàssic contra el Reial Madrid.

Aitana Bonmatí, que avui arribava als 200 partits amb l’elàstica blaugrana, s’ha consolidat com el referent de l’equip durant l’absència d’Alexia Putellas. No és casualitat que el millor Barça hagi coincidit amb la seva tornada.

Va dirigir l’equip en el sisè triomf consecutiu en la competició contra el Llevant, que lluitava per mantenir el segon lloc del campionat, i a qui la derrota contra el Barça el fa caure fins a la cinquena posició, superat per l’Atlètic de Madrid, el Madrid CFF i la Reial Societat.

Representació de l’estil

La ‘14’ blaugrana no porta aquest dorsal per atzar. Representa amb escreix l’estil de joc blaugrana. Va demanar calma i ritme quan ho necessitava l’equip, va aturar les ocasions de perill del Llevant, va marcar i va portar la batuta de l’equip. Ella i Mariona són les que rebien les indicacions de Giráldez a la banda, i feien ajustos tàctics a les seves companyes al camp per plasmar el partit que volien.

Aitana va ser de les més decisives des del començament. Li va regalar una ocasió a Geyse, que l’atacant va fallar després d’un error de coordinació impròpia d’una ‘killer’ com la brasilera, i va tenir a les seves botes el primer després d’una assistència de Bronze, que va aturar Silvia Lloris. 

 Una altra de les figures del partit va ser l’autora del primer gol, Engen, que està capgirant la seva complicada situació de l’inici de temporada, i ja compta amb la confiança de Giráldez. Va fer la primera diana amb una jugada d’estratègia, una prolongació dins l’àrea de Patri Guijarro a la noruega, que va rematar de cap per posar el primer al marcador.

Malgrat la insistència de Geyse a l’àrea del Llevant, amb assistències, rematades a l’àrea petita i fins i tot amb una volea alta, qui va aconseguir sentenciar va ser Aitana, que va desesperar María Méndez i Silvia Lloris amb un gol amb marca pròpia. Va fer el seu particular gir, es va acomodar i va xutar a plaer des de la frontal de l’àrea. Tot i que un gol d’Alba Redondo dos minuts després deixava el partit en la mateixa situació.

Notícies relacionades

El Llevant va exhibir el seu potencial en els últims minuts de partit, en què va aconseguir tancar el Barça darrere i va obligar Gemma Font a salvar l’equip de l’empat. Un xut de Tatiana en el descompte va poder canviar els números de l’equip català en la competició.

L’atac blaugrana, sense Geyse ni Crnogorcevic, va perdre ritme i va dependre en excés de Salma Paralluelo, que va tenir els primers minuts després de la lesió i va generar perill des de la seva entrada a la gespa, amb un xut en la seva primera acció i una rematada –després de l’assistència d’Oshoala–, que va obligar a actuar la portera.

FC BARCELONA 2 - LLEVANT 1