Champions femenina

El talent d’Aitana i Mariona impulsa el Barça a Suècia

• L’equip blaugrana consolida el liderat amb un triomf a casa del Rosengärd gràcies a dos gols de la interior catalana i dos més de la balear, un des del mig del camp.

UEFA

3

No hi és la lesionada Alexia Putellas, la millor jugadora del món, però el Barça continua tenint una plantilla excel·lent amb futbolistes d’enorme talent, començant per Aitana Bonmatí. La jugadora de Sant Pere de Ribes, de 24 anys, va liderar el segon triomf de la Champions del Barça en la seva visita al Rosengärd (1-4). La interior, l’MVP de la inoblidable final guanyada a Torí el 2021, va catapultar les blaugranes, que lideren amb autoritat el seu grup. El pròxim duel serà el dijous 24 de novembre al Camp Nou contra el Bayern.

Aitana va trepitjar per primer cop La Masia amb 13 anys. Els observadors del club van quedar impressionats al veure-la al Cubelles de la Regional catalana i des d’aleshores ha anat fent passos fins a convertir-se en una de les millors del món. La seva clarividència va ser clau per encarrilar un triomf contra les campiones de Suècia, que també va comptar amb dos gols de Mariona Caldentey, un amb un fantàstic obús des del migcamp.

32 xuts

El duel d’aquest dijous no va tenir gaire a veure amb la pallissa històrica de l’estrena, però el Barça va tornar a exhibir la seva superioritat. Va acabar amb 32 xuts per només 3 del seu rival. En el debut del Johan Cruyff les blaugranes van superar el Benfica per 9-0, la golejada culer més gran en totes les edicions de la competició. Llavors ja manaven al marcador als 48 segons gràcies a una diana de Patri Guijarro. Aquest dijous es va haver d’esperar una mica més.

En un duel marcat pel xàfec que va caure sobre la gespa, el Barça va assumir el control des del primer moment, però sense la superioritat aclaparadora de l’enfrontament contra les lusitanes. Oshoala va tenir la primera ocasió en un xut defectuós que va acabar en córner (m. 9), mentre Rolfö en va enviar un per sobre del travesser (m. 22).

Lesió de Hansen

No va ser fins a la mitja hora que el Barça va aconseguir colpejar de veritat. Una d’internada de Rolfö per l’esquerra va acabar amb una passada a Aitana, que va definir amb mestria amb la dreta. L’alegria pel gol es va transformar en tristesa per la lesió muscular de Graham Hansen, que va marxar plorant. Crnogorcevic va ocupar el seu lloc poc abans del 0-2, també d’Aitana, aquest cop amb un xut ajustat amb l’esquerra. La interior catalana és un tresor per a l’equip blaugrana, ja que aporta en múltiples facetes: distribueix, defensa, assisteix i marca amb enorme regularitat.

La primera part s’acostava al descans quan Holdt va recollir una pilota a la frontal de l’àrea i va superar Sandra Paños en l’únic xut de les sueques en el primer temps. El Barça va arribar a l’equador amb 13 xuts i un 68% de possessió, però només un gol d’avantatge.

Set de set

Lluny de notar el cop, el bloc de Giráldez va tornar del vestidor amb una marxa més que el rival. Crnogorcevic va fallar una clara ocasió per fer el tercer després d’una assistència de Mariona, que va rellevar Aitana com a protagonista del matx. La jugadora balear va batre la portera australiana des del migcamp (m. 65) i va tancar la victòria en el temps afegit després d’un rebuig.

Al mateix escenari on va aconseguir la primera classificació per a les semifinals de la Champions, el 2017, el Barça va consolidar el liderat i ja suma set victòries en set partits aquesta temporada (cinc de Lliga i dos a Europa). Mentre l’equip masculí acumula desgràcies en la màxima competició europea, el femení segueix sense fissures.