FUTBOL

Mbappé, el descontentament indissimulat

Mbappé, el descontentament indissimulat
2
Es llegeix en minuts
EFE

Kylian Mbappé no sembla content en els primers mesos d’aquesta temporada i a través de petits gestos ho està fent notar.

El jugador, aclamat per la grada quan a finals de la campanya passada va anunciar que es quedava al París Saint-Germain, no veu que es concretin els efectes d’aquesta decisió, que va suposar renunciar a una sucosa oferta procedent del Reial Madrid.

Amb prou feines somriu, mostra un gest molest i les seves estadístiques estan, per ara, lluny de les de la campanya passada, quan va ser l’autèntic motor de l’equip, un paper que aquestes setmanes estan assumint el brasiler Neymar i l’argentí Lionel Messi.

Mbappé ha deixat de ser l’element central del PSG i a través de petits missatges culpa d’això el lloc en el qual l’ha situat l’entrenador, Christophe Galtier, a la punta de l’atac.

L’últim detall va tenir lloc dissabte passat, quan després de l’empat del seu equip a Reims va publicar un missatge a les xarxes socials. Tot i que el contingut era anodí («empat, cita dimarts») el va acompanyar de l’etiqueta «pivot-gang».

D’aquesta manera, el jugador tornava a col·locar sobre la taula el poc carinyo que té al lloc de «9» en el qual juga en el seu club, que l’allunya dels laterals, on la seva potència i la seva velocitat, creu, li atorguen més perill.

Queixa velada

La seva velada queixa es va connectar amb les declaracions que fa unes setmanes va fer a la concentració de la selecció francesa, on va assegurar que Didier Deschamps li donava més llibertat.

«Aquí em demanen coses diferents que en el club. Tinc molta llibertat aquí. L’entrenador sap que hi ha un número 9 com Olivier (Giroud) que s’ocupa de les defenses i jo puc buscar els espais, demanar pilotes. A París això no passa, em demanen que faci de pivot, és diferent», va assenyalar el 22 de setembre passat.

A Reims, quan l’equip no trobava solucions, Galtien el va cridar a la banda a la mitja hora de joc i, després d’un llarg intercanvi entre tots dos, el jugador es va dirigir a la punta de l’atac amb rostre taciturn i negant amb el cap.

El campió del món del 2018 ja ha hagut de renunciar al seu lloc de predilecció, el costat esquerre de l’atac, per deixar-lo a Neymar, però ara veu com tampoc figura en el dret.

Sense el ‘9’ promès

El diari ‘L’Équipe’ afirma que el club va prometre a l’atacant el fitxatge d’un «9» de qualitat, una cosa que no s’ha produït.

L’home elegit era el polonès Robert Lewandowski, però l’ex del Bayern de Munic va preferir recalar al Barcelona.

El mateix Luis Campos, responsable dels fitxatges en el PSG, va reconèixer que no havien complert els objectius.

«Vam prometre (a Mbappé) la construcció d’un gran equip (...) amb un ‘9’ de referència que no hem portat», va dir el mes passat Campos a la ràdio RMC.

Frenat per les lesions, que l’han fet perdre’s diversos partits en aquest inici de campanya, Mbappé no sembla feliç i el seu rendiment està per sota del de la campanya passada.

Notícies relacionades

A falta que esclati un «cas Mbappé» que enterboleixi l’ambient a l’equip, el club sembla restar importància als signes mostrats fins ara pel jugador.

Segons el diari Le Parisien, l’objectiu passa ara per aconseguir transformar aquest malestar en energia positiva, esperonar-lo perquè tregui la seva millor versió.