L’experiquito, pressionat

Ancelotti i el club empenyen Asensio fora del Madrid

  • El balear, que ha perdut protagonisme a l’equip, creu que és una maniobra de l’entitat que compta amb la complicitat de l’entrenador per forçar el traspàs perquè el pròxim estiu queda lliure.

Ancelotti i el club empenyen Asensio fora del Madrid

@realmadrid

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Marco Asensio torna aquest cap de setmana a la que va ser casa seva en un moment complicat per al jugador balear. L’1 de setembre es tanca el mercat i el Reial Madrid l’està empenyent a marxar. Asensio finalitza contracte el juny del 2023 i no ha contestat l’oferta de renovació que li ha fet el club blanc.

Davant aquesta tessitura, i entenent que el jugador vol aguantar la temporada que li queda per anar-se’n lliure i poder cobrar una prima de fitxatge sucosa, el Madrid ha donat ordre a Ancelotti que el jugador no tingui protagonisme en aquestes setmanes prèvies al tancament del mercat. Això explicaria que el jugador només hagi participat deu minuts a Vigo en aquesta arrencada de temporada, de manera que ha perdut el rang que tenia la campanya passada, en què va anotar 12 gols i es va convertir en un recurs utilitzat habitualment per l’entrenador. Encara una mica més difícil d’explicar si es té en compte la bona pretemporada del mallorquí.

Mendes, a escena

Asensio va canviar d’agent fa uns mesos i va passar a ser representat pel portuguès Jorge Mendes, cosa que ha fet pensar al club que el futbolista té intenció de buscar ofertes al mercat. De moment, l’únic equip que ha concretat l’interès per aconseguir els seus serveis en una oferta és el Milan, però Paolo Maldini no ha arribat als 40 milions en què va taxar d’inici el Madrid al futbolista. En les últimes hores s’ha insinuat als mitjans anglesos que el Manchester United estaria preparant una oferta per Asensio que podria rondar els 30 milions. El Newcastle és un altre dels clubs que ha preguntat per ell i no es descarta que faci una oferta ferma per aconseguir els seus serveis.

El futbolista balear està convençut que la seva pèrdua de rellevància a l’equip és conseqüència d’una ordre de Florentino a Ancelotti, amb qui malgrat tot manté una relació cordial. Durant la cerimònia de lliurament a Istanbul a Ancelotti com a millor entrenador de la temporada passada a Champions, l’italià va recolzar la versió del club i va declarar: «Marco està mirant alguna cosa per veure si pot sortir».

Notícies relacionades

El mateix entrenador va afirmar abans de la disputa de la Supercopa d’Europa a Hèlsinki que «Marco és un jugador important a l’equip i hem d’esperar a veure quina decisió pren sobre el seu futur». Però ara Carletto s’ha alineat amb el club i les seves declaracions empenyen el jugador cap a la sortida quan falten quatre dies per al tancament del mercat. El balear va ser un dels jugadors destacats a la gira madridista pels Estats Units: va marcar un gol contra la Juventus i va jugar els tres partits (contra el Barça, l’Amèrica mexicà i els italians).

L’entrenador madridista no li ha donat minuts en els tres partits oficials que ha disputat l’equip des de l’inici de la campanya. Aquí apareix la pressió del club perquè el futbolista decideixi sortir i presenti a Concha Espina una oferta. Aquest cap de setmana el Madrid viatja a Cornellà per enfrontar-se a l’Espanyol, on Asensio va estar cedit la temporada 2015-16 amb una actuació brillant, ja que va jugar 34 partits, amb 4 gols i 10 assistències. A Cornellà quedarà definit el seu futur: o bé Carletto li torna a obrir la porta a l’equip o bé definitivament es confirma que no hi té lloc i que ha de sortir i deixar diners a les arques del club madridista.