Amistós de bàsquet

Espanya xoca contra el mur lituà (77-82)

En el bàndol de Scariolo van destacar els germans Hernangómez, amb Willy que va sumar 20 punts i 9 rebots, i el seu germà Juancho que va anotar 17 punts.

Espanya xoca contra el mur lituà (77-82)

@competicionFEB

3
Es llegeix en minuts
EFE

Espanya va ensopegar aquest dimarts davant el mur de Lituània en el seu tercer test de preparació per a l’Eurobàsquet disputat a Gran Canària davant un combinat bàltic que va imposar el seu físic i el seu encert davant un rival que, tot i que va aconseguir superar un desavantatge de 16 punts, al final es va veure superat pel tir exterior del rival en el desenllaç d’un entretingut xoc (77-82).  

L’aler Ignas Brazdeikis, amb 19 punts i 5 rebots, va comandar el joc lituà amb permís dels NBA Domantas Sabonis i Jonas Valanciunas. Per la seva banda, Willy Hernangómez va liderar la rèplica espanyola amb 25 punts i 9 captures en un duel en el qual el seu equip va anar de menys a més, però no va ser suficient per aconseguir el triomf.   

En una arrencada intensa i igualada, el conjunt bàltic va marcar la pauta amb dos triples seguits de Rokas Giedraitis (0-6) en tot just un minut que van posar clarament el panorama amb el qual es trobaria el conjunt dirigit per Sergio Scariolo, que havia contemplat de sortida els germans Hernangómez –Juancho i Willy– per minimitzar el domini a la zona de Valanciunas. 

No obstant, van sortir altres protagonistes a la palestra, com Brazdeikis i Jokubaitis, que van mantenir Lituània en avantguarda en l’equador del primer quart (9-12). A partir d’allà, el tècnic italià va arriscar amb les rotacions, però el seu equip continuava més que encallat en atac, situació que va aprofitar Sabonis per estirar la diferència (9-17) des de la pintura. 

Amb el primer temps mort de Scariolo, Espanya va aconseguir frenar l’hemorràgia amb sengles cistelles de Fran Guerra i Sergio Llull, preparades amb un triple de Dario Brizuela, però continuava patint amb la dupla Sabonis-Valanciunas, quan coincidien els dos NBA en el joc interior (16-24). Espanya recorria al perímetre davant l’escàs encert en els tirs de dos –un raquític 18% fins al minut 14 de joc–. 

Després d’arribar a una diferència de 12 punts (25-37), ‘la Roja’ va anar a poc a poc millorant les seves prestacions, amb Willy aglutinant galons als taulers (34-39). Un triple en suspensió de Grigonis va trencar el parcial de 12-2 que acumulava Espanya, si bé Sebas Saiz va maquillar la derrama amb un últim llançament que va deixar el marcador en un més ajustat 36-42 al descans. 

El panorama va canviar en la represa. La ‘Willydependencia’ va augmentar –el pivot dels Pelicans va arribar als 20 punts en el minut 22 de partit–. L’equació funcionava i amb això, la selecció va pressionar en l’electrònic (42-44). Però de nou Sabonis donava oxigen als seus, consolidant a més una nova escomesa anotadora (44-59). 

Els nervis començaven a aflorar. Després de la tècnica a Scariolo per protestar en va arribar una altra poc després de Willy, provocant un autèntic curtcircuit al combinat nacional. Tanmateix, la reacció arribaria amb l’entrada d’Usman Garuba, qui va treure rèdit de les assistències de Quino Colom per reviure al seu equip amb un 9-0 de parcial al tancament del tercer període (57-64).  

Notícies relacionades

Els errors i les faltes es multiplicaven en els dos cèrcols a l’inici de l’últim assalt. No obstant, en aquest desgavell Espanya va anar imposant múscul i rigor defensiu. Va començar a carburar Juancho i també ho feia Lorenzo Brown, amb dues cistelles consecutives per igualar la contesa (66-66) a cinc minuts per a la conclusió. 

Tanmateix, un tir en suspensió de Valanciunas i dos triples de Jokubaitis i Brazdeikis van tornar a posar terra pel mig (69-76) en la recta final. Els de Scariolo van llançar un últim envit en els últims compassos però no va ser suficient. Lituània es va emportar el triomf per un ajustat 77-82 i ara hispans i bàltics es tornaran a veure les cares aquest dijous a Vílnius. 

FITXA

Temes:

Lituània