TEBAS VOL TENIR TEMPS PER DONAR L’OK

LaLiga tem que el Barça l’obligui a prendre decisions precipitades

  • Els executius de Javier Tebas creuen que el Barça presentarà tota la documentació dissabte al matí i consideren que, potser, no tinguin temps material de donar l’OK a les inscripcions

  • LaLiga ni ha rebut la documentació de la ‘quarta palanca’, que està en marxa però no firmada, ni té en el seu poder els papers que demostrin que el club blaugrana compleix el ‘fair play’

LaLiga tem que el Barça l’obligui a prendre decisions precipitades
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La Lliga de Futbol Professional que presideix Javier Tebas tem que el Futbol Club Barcelona la forci a prendre decisions precipitades poques hores abans que el conjunt de Xavi Hernández s’enfronti, dissabte (21.00 hores), al Rayo Vallecano al Camp Nou. L’equip professional de Tebas tem que l’‘staff’ executiu de Joan Laporta, liderat en aquest cas pel seu vicepresident Rafa Yuste i el seu director de futbol, Mateu Alemany, presenti a les oficines de LaLiga tota la documentació dissabte al matí, forçant els professionals de la patronal futbolística a resoldre el cas de forma urgent, provocant, potser, errors que podrien alterar la primera jornada del campionat espanyol.

Contràriament al que s’ha informat, el FC Barcelona ni tan sols ha activat encara la quarta palanca, malgrat que molts mitjans ja ho donen per fet. No és veritat; el Barça, a suggeriment de LaLiga, que considera encara insuficient tot el que ha fet l’equip de Laporta per poder inscriure els nous fitxatges, sí que ha decidit activar-la però, com passa amb el nou contracte de Piqué, la renovació de Nico i el traspàs o rebaixa de fitxa de De Jong, res de tot això s’ha materialitzat.

LaLiga, preocupada

És per això que LaLiga tem que, tal com va passar amb la ‘no’ renovació de Leo Messi, quan Laporta va culpar Tebas i LaLiga de forçar-lo a firmar l’acord amb CVC per poder retenir el millor jugador del món, ara, a correcuita, els culpin, quan el Barça presenti la documentació dissabte al matí, de no poder alinear, en el primer partit de Lliga, Lewandonski, Raphinha i els altres fitxatges, contra el Rayo.

«És evident que no hi ha ningú més interessat que LaLiga que tot aquest tema es resolgui al més aviat possible i bé, com passa amb el Betis, que continua tenint set futbolistes encara per inscriure, com són Claudio Bravo, Guardado, Joaquín i Willian José, entre altres. Però no és menys evident que el Barça no pot pretendre que nosaltres revisem, validem i donem el vistiplau en unes quantes hores a tota la documentació que ells, el Barça, han trigat a acumular setmanes», va assenyalar una font de LaLiga, que va parlar sota l’anonimat.

És més, aquesta mateixa font va recordar una cosa que ningú recorda. Tebas, president actual de LaLiga, era l’assessor de l’Alabès i vicepresident de LaLiga, quan, l’octubre del 2005, aquest club i el Deportivo van presentar una protesta per «alineació indeguda» de Leo Messi, acusant el Barça d’alinear-lo com a juvenil quan ja era professional. Al final, no va passar res, però Tebas tem que si els seus executius revisen precipitadament tota la documentació i donen l’OK a tots els papers del Barça en unes hores, hi pugui haver algun error i algun dels molts clubs de Primera que estan mirant amb lupa el comportament de la patronal futbolística en el cas Barça, presenti una denúncia.

Reunions permanents

Aquesta mateixa font no només va confirmar que no tenen encara cap documentació de la quarta palanca del Barça, sinó que tenen informació que tant Yuste com Alemany es passen hores i hores a les oficines de la Ciutat Esportiva Joan Gamper intentant quadrar-ho tot, recolzats, externament, per auditors professionals de la companyia Deloitte. És més, ahir, sense anar més lluny, Laporta es va veure obligat a interrompre les seves vacances a s’Agaró i baixar durant unes hores a les oficines del club per ajudar Yuste i Alemany.

Notícies relacionades

El desconcert en l’entorn blaugrana és enorme, ja que queden poc menys de 48 hores perquè el Barça disputi el primer partit del campionat i Xavi no sap amb quins jugadors podrà comptar tot i que Laporta, Yuste, Alemany i Cruyff li han garantit, malgrat tot, que els tindrà tots.

De moment, no se sap res de la resposta de Busquets a l’última oferta del Barça, no se sap res de la nova rebaixa de Piqué, no se sap res de la renovació de Nico González, que ja és a València sense poder entrenar-se amb la plantilla xe perquè encara no té firmada ni la renovació ni la cessió i, de moment, no se sap res de la quarta palanca, que, repeteixo, molts van donar per activada, dimarts passat, però que no és cert, només es va decidir fer-ho, però encara no han arribat a un acord definitiu amb la companyia amb qui han de firmar el contracte.