EL MERCAT BLAUGRANA

El dilema de De Jong té en suspens el Barça

El centrecampista continua de moment reticent a sortir o abaixar-se el sou, com li reclama el club

El dilema de De Jong té en suspens el Barça

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

S’acosta l’inici de Lliga i Frenkie de Jong continua sent jugador del Barça. No és, ni de bon tros, l’escenari que planejava el club blaugrana, qui ha volgut vendre el centrecampista neerlandès en aquest mercat estiuenc, que encara ara el seu últim i decisiu mes. Va negociar i va pactar el traspàs amb el Manchester United, disposat com estava Erik Ten Hag a retrobar-se amb el seu antic jugador en l’Ajax. Però Frenkie no ho va voler. Ara, és el Chelsea qui negocia amb el Barcelona el fitxatge del centrecampista a qui volia tot Europa fa tres anys i ara sobra al Camp Nou. Va poder anar-se’n llavors al París SG o al Manchester City, però va escollir vestir-se de blaugrana previ pagament de 75 milions més 11 en variables. Ha conegut quatre entrenadors (Valverde, Setién, Koeman i Xavi), cinc si s’inclou l’interí Sergi, sense poder ser realment qui és: aquest centrecampista modern, total, amb lideratge, capaç d’apropiar-se dels partits.

Ara, la situació econòmica del Barça l’ha col·locat a l’aparador, malgrat que ell no vol anar-se’n, perfectament arrelat com està a la ciutat i al club. Xavi li diu, d’una banda, que serà important, mentre, de l’altra, el club assumeix que la seva elevada fitxa (va diferir el salari en temps de pandèmia i ara es dobla, una cosa inassumible en l’època postpandèmia) és una càrrega que llasta tota la política esportiva i, per descomptat, econòmica. La directiva de Laporta, ha vist ara, un any i cinc mesos després de la seva arribada a la llotja, indicis «delictius» en aquesta renovació firmada per Bartomeu dies abans de claudicar sense que el vot de censura s’hagués de posar en marxa. Una renovació en la qual també es va incloure Piqué, Ter Stegen i Lenglet.

Notícies relacionades

A Frenkie de Jong se l’ha empès per totes les vies possibles perquè abandoni el Camp Nou, fet que ha provocat fins i tot situacions vergonyoses com quan va ser insultat a l’arribada a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí per un reduït grup d’aficionats. Ell, de moment, no es mou de Barcelona, tot i que el Chelsea, necessitat de noves referències en la reconstrucció de l’equip que està dissenyant Tuchel, insisteix a emportar-se’l a la Premier. Frenkie se sent feliç a Barcelona i té, a més, la referència de Dembélé, a qui el club va intentar, també sense èxit, al passat mercat hivernal obrir-li la porta de sortida i ara és una de les sensacions de la pretemporada blaugrana.

El Barça insisteix en la sortida del neerlandès, el jugador, exceptuant Pedri, Ansu o Gavi, amb més valor del mercat. Si es vol quedar, s’hauria, segons el club, de rebaixar el salari de manera substancial. L’embolic continua, amb Bernardo Silva, el centrecampista del City joguinejant amb la seva possible arribada al Camp Nou («el club ja sap el que vull, passi el que passi es farà de forma respectuosa, si em quedo ho donaré tot pel City», va dir el portuguès a ESPN), la tensió entre les dues parts és màxima, camuflat sota les bones paraules, i l’inici de la Lliga és a la cantonada.