APUNT

Si jo fos De Jong, els denunciaria

2
Es llegeix en minuts
Si jo fos De Jong, els denunciaria

EFE/Alejandro García

L’hi diu l’heretge, així que no tenen la més mínima necessitat de creure-s’ho: ho fan per justificar tot el que estan fent i com ho estan fent. No me’ls crec. Pot ser, sens dubte, que sigui l’únic ésser humà que no se’ls cregui. Pot ser que ni tan sols tingui proves per no creure-me’ls.

Pot ser que tot el que m’imagino, des del paper d’Enric Masip fins a la tasca oculta, a l’estil Villarejo, del cunyat Alejandro Echevarria, passant per les comissions en els traspassos dels dos futbolistes més importants, Raphinha i Lewandonski, per als dos amics íntims de Joan Laporta, Anderson Luis de Souza ‘Deco’ i Pini Zahavi, siguin somnis meus.

La realitat és que aquesta directiva, que compta amb centenars de suports als mitjans de comunicació, que cita habitualment per filtrar informació i, fins i tot, per demanar ajuda mediàtica, com quan els van suggerir que els ajudessin a traspassar Frankie de Jong o, ara, que els ha explicat que els contractes «podrien ser il·legals» (sempre, «podria ser»), s’ha presentat, després de gairebé un any i mig de gestió, repeteixo, 511 dies, amb un munt de deures per fer, malgrat que milers de socis considerin Laporta, Rafael Yuste, Mateu Alemany i Jordi Cruyff autèntics herois.

S’acosta el dia

Falten menys de tres dies (això arrenca divendres amb l’Osasuna-Sevilla, a les 21.00 hores) i Xavi té 31 futbolistes al vestidor, però no sap quina alineació podrà fer contra el Rayo (això sí, Laporta li ha garantit que els podrà alinear tots, mentre Alemany, que al vestidor del Joan Gamper anomenen ‘Padremany’, «perquè es creu Déu», continua sense pronunciar-se) i, com a solució a la crisi, a no poder inscriure Lewandowski, Christensen, Koundé, Kessie, Raphinha, Dembélé i Sergi Roberto, al Barça no se li ocorre cap altra cosa que tornar a parlar del ruïnós Josep María Bartomeu i dels seus contractes «possiblement» il·legals.

De veritat, porten 511 dies al club i ara, quan falten tres dies per a començar la Lliga, surten dient, informant (secretament) els mitjans, que hi ha contractes il·legals. Juraria que el primer que va mirar Laporta, i ja no parlem del pícar Ferran Reverter, que al final es va escapar per la porta del darrere, van ser que els contractes «fossin de mercat». És més, després del ‘forensic’, van dir que denunciarien les operacions sospitoses de Griezmann, Malcom, Cillesen, Neto, Pjanic i Arthur i pagaments «excessius» a un bufet d’advocats, però no es va dir res d’aquests contractes il·legals. Res. ¿No és sospitós?

Feina per a la Fiscalia

¿Els denuncien ara, quan necessiten que un d’ells, De Jong, s’espanti i es presti a un traspàs, i els altres, a un altre descompte? ¿Casualitat? No, sisplau, no. Després de 511 dies, recorren al que sigui, de més soroll, perquè no es parli del fet que, després de tot aquest temps, es presenten quan falten menys de tres dies perquè comenci el campionat amb l’aigua al coll. Per culpa de Bartomeu. Ja.

Notícies relacionades

Si jo fos De Jong, que no ho soc, aniria als tribunals, a la UEFA, on fos. Tinc un contracte i m’estan perseguint, assetjant.

Si jo fos la Fiscalia, estaria espantat que el Barça, a més de la documentació del ‘forensic’ i la ‘due diligence’, que aquesta és una altra, ara volen enviar-me els contractes «aparentment» il·legals de diversos futbolistes, revisats per 100 advocats. Vinga, passa, que s’aclareixin entre ells.

Temes:

Barça