100 MILIONS

El Barça activa la quarta palanca per poder inscriure

Ven el 24,5% de Barça Studios a GDA Luma per 100 milions, però n’hi faltarien uns 30 per registrar tots els reforços

Les rebaixes salarials, amb Piqué al capdavant com l’any passat, podrien ser la solució per desbloquejar el ‘fair play’

El Barça activa la quarta palanca per poder inscriure

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A falta de tan sols quatre dies per a l’inici del curs oficial, el Barça ha activat la quarta i última palanca per poder inscriure els seus fitxatges. Veient que LaLiga no comprava els comptes blaugrana, la directiva ha decidit vendre el 24,5% de Barça Studios a GDA Luma, propietat del president del Cirque du Soleil. Amb aquest moviment al club blaugrana encara li faltarien uns 30 milions més per poder inscriure els fitxatges.

La setmana passada el Barça ja va anunciar que percebria 100 milions per la venda del 24,5% de Barça Studios a Socios.com, incloent-hi en aquest paquet metavers, tokens i NFT. A diferència dels drets televisius, que es van vendre per 25 anys, aquesta venda és definitiva.

La venda del 49% de Barça Studios es va autoritzar l’octubre en una assemblea en què es va parlar de les produccions audiovisuals, com sèries i pel·lícules, però no de monetitzar actius digitals com el metavers, tokens i NFTs. Cal recordar que fa dues setmanes el Barça va vendre el seu primer NFT per 693.000 dòlars.

Després d’activar les dues primeres palanques, el 25% dels drets televisius per 25 anys a Sixth Street per 537,5 milions, el club era reticent a activar les dues de Barça Studios. Però al veure que Frenkie de Jong es resistia a marxar i que no s’estava traient diners en l’operació sortida la junta ha acceptat desprendre’s de part d’aquests actius tecnològics per esquivar els obstacles del ‘fair play’ de LaLiga. 

L’altra via passa per les rebaixes salarials. A les portes de l’inici de LaLiga, el Barça va informar que veu indicis de criminalitat en les renovacions que va firmar Josep Maria Bartomeu una setmana abans de dimitir a Piqué, De Jong, Ter Stegen i Lenglet. El club ha proposat remuntar els salaris anteriors, assenyalant que en cas contrari el portarà a la justícia. Piqué, l’únic que no es veia beneficiat per la renovació, és de moment l’únic que s’ha mostrat disposat a donar un cop de mà.

Gerard, al tall com l’any passat

El central català negocia un nou contracte, que acabaria com fins ara el 2024, baixant el seu salari molt significativament. Una jugada que, unida a la quarta palanca, facilitaria la inscripció dels cinc fitxatges (Christensen, Kessié, Raphinha, Lewandowski i Koundé, sense comptar als refitxats Sergi Roberto i Dembélé). Cal recordar que Piqué ja es va abaixar el sou l’any passat per permetre la inscripció a l’últim moment d’Eric Garcia i Memphis Depay.

Notícies relacionades

Busquets, que també se’l va retallar el setembre passat, també podria fer un altre gest en aquest sentit, igual que Pjanic, que sap que si es vol quedar ha de ser rebaixant els seus emoluments. La continuïtat del centrecampista bosnià suposarà la marxa de Nico, que podria tancar en les pròximes hores la seva cessió a un València que també està interessat en Abde. Collado, veient que no tindrà minuts, busca nou destí.

35 milions en traspassos

El Barça també vol donar sortida a Umtiti, Braithwaite i Memphis Depay. Caldrà veure què passa amb Balde quan arribi Marcos Alonso. Fins ara, més enllà d’alleugerir massa salarial, el club només ha pogut fer caixa amb Coutinho (20), Jutglà (5) i Trincao (3 +7), ja que Mingueza, Neto, Lenglet i Riqui Puig se n’han anat gratis.

Temes:

Joan Laporta