Mundials d’Atletisme d’Eugene

Asier Martínez es classifica per a la final de 110 metres tanques en els Mundials

El valencià Enrique Llopis no va poder acompanyar-lo i en va quedar fora amb una marca de 13.44

Asier Martínez es classifica per a la final de 110 metres tanques en els Mundials
1
Es llegeix en minuts

El navarrès Asier Martínez s’ha classificat per a la final de 110 metres tanques en els seus primers Mundials a l’aire lliure amb una marca de 13.26, en tant que el valencià Enrique Llopis va quedar fora amb un crono de 13.44.

Per marques de la temporada, Asier era cinquè en la segona semifinal amb 13.29 i Llopis, setè en la tercera amb 13.42. A la final només hi passaven els dos primers de cada carrera i dos més per temps.

El deixeble de François Beoringyan ja havia disputat, als seus 22 anys, diverses finals internacionals, tant en Jocs Olímpics (sisè a Tòquio) com en Mundials i Europeus sota sostre. Aquest era el seu primer mundial a l’aire lliure i havia protagonitzat un debut prometedor, guanyant la seva sèrie amb 13.37.

Asier va partir lent pel carrer 6 (141 mil·lèsimes, el segon pitjor), però va tornar a exhibir la seva característica progressió fins a arribar segon amb 13.26, la seva millor marca de l’any i classificat per disputar la final dues hores i 25 minuts després.

Notícies relacionades

Llopis, entrenat per Antonio Puig, no ho va aconseguir. Va sortir millor que Asier (113 mil·lèsimes), però la seva trajectòria va ser la contrària. En la segona meitat de la carrera va anar perdent posicions fins a acabar l’últim amb 13.44.

Ningú va baixar dels 13 segons en les semifinals, tot i que el defensor del títol, el nord-americà Grant Holloway va ser-hi molt a prop en la primera (13.01).