Atropellat a Múrcia

Valverde ja és a casa després de l’alta hospitalària i apunta a la Vuelta

  • L’accident queda en un «ensurt», segons descriu el ciclista, i els metges descarten lesions després de les proves

Valverde ja és a casa després de l’alta hospitalària i apunta a la Vuelta

MOVISTAR TEAM

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ciclista Alejandro Valverde ja es recupera a casa de les lesions que va patir en l’atropellament, que es va produir aquest dissabte passat mentre anava amb bicicleta junt amb altres corredors a Múrcia, a la pedania del Javalí Viejo. L’esportista estarà disponible per disputar la Vuelta a Espanya que arrenca el 19 d’agost a la ciutat neerlandesa d’Utrecht. El presumpte agressor, que primer va fugir i després es va entregar a les autoritats, es troba detingut i pot enfrontar-se a penes de fins a quatre anys de presó.

El de Las Lumbreras, de 42 anys i que afronta la seva última temporada com a professional, va ser donat d’alta el mateix dissabte a la nit després de mantenir-se en observació a l’hospital Virgen de l’Arrixaca, a El Palmar. Allà va ser traslladat junt amb un altre company, Pedro Moya, que també va resultar arrossegat per un conductor de 69 anys que va fugir i hores després es va entregar a la Policia Local de Múrcia. Un motorista que circulava per la carretera RM 560 on es va produir l’atropellament va prendre nota de la matrícula, segons ha apuntat Antonio Sánchez, representant de Valverde. L’entrega va ser a la comissaria de la pedania de La Alberca de Las Torres i el detingut podria ser condemnat a fins a quatre anys de presó.

Segons les primeres informacions, el presumpte agressor va aturar en sec el vehicle després dels improperis que el grup de ciclistes li van proferir, que es queixaven que havia passat a gran velocitat al seu costat i sense respectar el metre i mig de distància estipulat. Llavors el conductor va fer marxa enrere i després va accelerar per atropellar els esportistes, segons testimonis directes.

Notícies relacionades

Valverde, que estava molt marejat al terra en el moment en què es va produir l’accident i tenia la bicicleta destrossada, no està disputant el Tour de França amb l’equip, el Movistar, i va aprofitar el matí de dissabte per preparar-se de cara a la Vuelta a Espanya.

Com que l’incident s’ha quedat en «un ensurt», com va indicar el mateix Valverde a les seves xarxes socials, ‘El Bala’ estarà en disposició de tornar a entrenar en uns dies amb el cap posat en la seva última participació. Valverde, que primer va ser atès sobre l’asfalt per part del personal sanitari que va anar a l’atropellament, només pateix macadures, tal com han verificat els metges després de practicar-li un escàner i una ressonància magnètica.