Atropellament

Detingut el conductor que ha atropellat Alejandro Valverde i ha fugit a Múrcia

L’home, de 69 anys, s’ha presentat en dependències policials per confessar que era el responsable del sinistre viari, que ha enviat el campió ciclista al Virgen de la Arrixaca, on continua

Detingut el conductor que ha atropellat Alejandro Valverde i ha fugit a Múrcia

instagram

2
Es llegeix en minuts

La Policia Local de Múrcia ha detingut l’home que ha atropellat amb el seu cotxe Alejandro Valverde i els seus companys i ha fugit, confirmen fonts policials.

El sospitós, de 69 anys, s’ha presentat a les instal·lacions policials per confessar que era el responsable del sinistre viari, que ha enviat el campió ciclista al Virgen de la Arrixaca, on continua. Després d’entregar-se a La Alberca, en les dependències d’atestats, el subjecte ha sigut arrestat i serà posat a disposició de la Policia Nacional, el cos amb competències per assumir el cas.

S’investiga si ha comès un delicte d’homicidi en grau de temptativa. I és que, segons alguns testimonis, ha envestit el grup de ciclistes a propòsit. El succés ha tingut lloc mitja hora després del migdia, quan els ciclistes anaven en grup amb les bicis per la carretera RM-560, que va d’Alcantarilla a Javalí Viejo, per la zona del carril de Funes, a l’altura d’un pont, al municipi de Múrcia.

Fins al lloc s’han desplaçat efectius de la Policia Local de Múrcia i una ambulància de la Gerència d’Urgències i Emergències Sanitàries 061. Els facultatius han atès els ferits al lloc dels fets.

Els professionals d’atestats ja han pres declaració als ciclistes que entrenaven per la zona de l’horta de Javalí, que asseguren que el cotxe els ha envestit de forma intencionada, indiquen fonts pròximes a la investigació.

El veterà ciclista Pedro Delgado parlava aquest dissabte dels fets en la retransmissió del Tour i deia que el cotxe havia passat molt a prop dels ciclistes, que el «van esbroncar» perquè els va avançar «molt enganxat» al grup, «no va respectar el metre i medi», amb el consegüent perill que això comporta. Segons Delgado, «el tio ha parat, ha fet marxa enrere» i els ha envestit. Tot seguit, va marxar.

Notícies relacionades

L’equip Movistar ha informat que el ciclista «no revesteix fractures ni lesions de consideració» i que estarà en observació durant 24 hores.

«He pogut parlar amb la família i es troba bé», va apuntar l’alcalde de Múrcia, José Antonio Serrano, que va donar «molts ànims» als ciclistes atropellats. «Segur que aviat els tornarem a veure entrenant per les carreteres del nostre municipi».