Entrevista amb el dirigent del Girona

Pere Guardiola: «Ara estem més preparats que el primer cop que vam pujar»

  • Content i il·lusionat, l’ascens ha multiplicat l’ambició del germà del tècnic del Manchester City, president del Consell d’Administració del Girona FC i tercer màxim accionista. 

Pere Guardiola: «Ara estem més preparats que el primer cop que vam pujar»

ANIOL RESCLOSA

5
Es llegeix en minuts

El 2015 va fer d’intermediari quan van comprar el club. ¿S’imaginava llavors tot el que ha vingut després? Tot ha canviat molt i ho ha fet per bé. No puc dir si llavors ho esperava o no. La magnitud del que hem fet últimament no sé si tinc la capacitat d’extrapolar-ho. D’entrada, quan vam arribar, la idea era fer un pas endavant respecte al club i dotar-lo d’una capacitat de solidesa. D’això vam passar a la idea de posar-nos-hi nosaltres i amb la nostra gent. Allò va derivar que necessitàvem un soci i vam trobar el City Group. Després vam pujar a Primera i vam pensar que no podíem deixar-lo caure. Una cosa ha portat l’altra. Sí que és veritat que quan comences els projectes i després t’hi vas involucrant, penses en gran. Tot passava per intentar aconseguir el que tenim avui, que és un club que és relativament conegut, amb el qual la gent s’identifica, que intenta fer bé les coses dins i fora del camp... De tot això n’estem orgullosos i ho podem dir amb la boca gran.

Parlem de números. ¿Què canvia ara jugant a Primera en relació amb competir a Segona? Pressupost, abonats... És evident que el sostre salarial augmentarà amb el salt a la Primera. El pressupost serà d’uns 50 milions d’euros. El límit, no sabria dir si de 30, 27 o 32. Per aquí anirà la cosa. Ara era molt més baix i complicat de definir, però ha estat entorn dels 10 milions. ¿Socis i abonats? Tenim uns 9.000 socis, un número més que decent. A Primera Divisió, com que ampliarem la capacitat de l’estadi i hi haurà més de 13.000 seients, les expectatives no sé exactament quines són, però hi haurà més abonats. Són molt bons números en aquest sentit. Tot el que ens ha passat els últims anys, hem generat més aficionats, més empatia. La gent ha volgut fer-se del Girona. Ja érem uns quants i ara crec que serem més. El més normal en aquesta situació és créixer.

«El sostre salarial augmentarà amb el salt a Primera. El pressupost serà d’uns 50 milions d’euros. El límit, no sabria dir si de 30, 27 o 32.

Pere Guardiola

L’experiència prèvia a l’elit, sobretot en la segona temporada, ¿què els va ensenyar? El que hem après és que s’ha d’aconseguir que la plantilla sigui al més competitiva possible. I que cada partit serà difícil, perquè a Primera la qualitat dels jugadors és molt important. Primer aconseguir això. Com més capacitat i eines tingui l’entrenador, i també més nivell, tindrem més possibilitats de salvar-nos. I no patir el que vam patir fa tres anys. Ja no som nouvinguts, sinó que tenim experiència en la categoria. Sabem quin tipus de jugador volem. Crec que aquest ascens ens agafa en un moment molt millor que l’anterior. El descens del 2019 ens dona una alerta de què fer i què no. Aquesta vegada hem de ser inconformistes fins a l’últim dia de mercat.

Fa pocs dies va assegurar que només es necessitaven tres o quatre reforços. Jo crec que nosaltres tenim una columna a nivell de plantilla que és important i que alhora dona el nivell per competir a Primera Divisió i fer-ho amb garanties. Quan jo parlava de tres o quatre reforços, em referia a tres o quatre futbolistes d’un determinat nivell. Un nivell important. Els que haurien de marcar les diferències. Ara a la plantilla teníem poc més de 20 jugadors. Ens quedarem els que ens quedarem, veurem quants en necessitarem. I quan vinguin els fitxatges seran tres, quatre o cinc amb experiència a Primera, que marquin la diferència, com deia abans. 

L’altre dia va explicar que Samuel Umtiti no estava descartat. ¿Què volia dir amb això? No, no volia dir res. Allò va ser una conya en un programa de ràdio. Em van dir si m’interessaven alguns jugadors del Barça, com el mateix Umtiti, Riqui Puig o l’altre. I jo, per no ser despectiu i dir que no m’interessava Umtiti, per exemple, vaig dir que no el descartava. Ostres, i llavors van comentar: ‘Ei, que ens has donat el titular’. I així és com va ser.

«Quan vinguin els fitxatges seran tres, quatre o cinc amb experiència a Primera, que marquin la diferència»

Un altre nom propi: Cristhian Stuani. Durant molts estius hi va haver inquietud de si se n’aniria. ¿Ara el veu retirant-se a Girona? Stuani va fer una aposta l’any que vam baixar i encara no se n’ha parlat prou. Ara li donarem les medalles que en aquell moment ja li hauríem d’haver donat. Havent pujat a Primera no el veig jo que vulgui marxar. Perquè aquí està bé, està encantat. En el moment que ho tenia millor per marxar no ho va fer. Amb Stuani, el que vulgui i quan vulgui. Exacte.

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha explicat la voluntat de fer coses a Montilivi. ¿Quines coses? ¡Nosaltres no hem deixat de fer coses!

Però l’estadi continua sent... Primer de tot, el nostre camp és de concessió. Vam baixar a Segona i vam tenir el dilema de què fer: si una plantilla potent i mantenir Montilivi com el tenim, o renovar l’estadi i construir una plantilla no tan potent. Perquè si no es torna a pujar mai més, el camp serà molt bonic però no vindrà ningú. També entra aquí la Ciutat Esportiva, que serà la nostra propietat i quedarà per al dia de demà. Cal decidir. Això no treu que poca o molta inversió a Montilivi s’ha de fer. Per ara la nostra prioritat és mantenir la plantilla competitiva, intentar fer un pas amb la ciutat esportiva, disposar d’una base potent i consolidar-se a Primera.

Notícies relacionades

¿Havent pujat a Primera hi haurà estada a Manchester? La intenció és que sí, tothom està a favor de passar una setmana a Manchester. Tot dependrà de les dates i de la disponibilitat de les instal·lacions.

On no hi ha tanta preocupació és a la banqueta. Amb Míchel, ¿per fi s’ha trobat l’entrenador ideal? Sí. Crec que l’hem trobat i que ell també ens ha trobat a nosaltres. És una bona comunió la de Míchel i Girona. Per sort, en aquest sentit tenim on construir de veritat, que és al voltant de l’entrenador, a qui ja vam renovar abans de pujar.

Temes:

Girona FC