ÈXIT ESPORTIU

L’orgull de Girona es multiplica a Primera

La celebració s’allarga fins a la matinada al centre de la ciutat i avui hi haurà una rua conjunta dels dos clubs, el de futbol i bàsquet, que es preveu multitudinària, igual com ho va ser la del 2017, i parlaments de tots els protagonistes

L’orgull de Girona es multiplica a Primera

agencia

2
Es llegeix en minuts

El 19 de juny del 2022 és des d’ahir a les onze de la nit, quan va acabar el Tenerife-Girona, una data històrica, inoblidable, la més gran que segurament pot haver viscut mai la ciutat. Perquè si ja hagués sigut molt important celebrar un ascens de gran magnitud, a l’hora de la veritat van acabar sent dos, i d’aquesta manera l’orgull gironí que proclamen tant el Girona de futbol com el Bàsquet Girona, entra en l’elit de nou per la porta gran.

Tres anys després del descens a Segona, els de Montilivi tornen a l’elit amb una victòria incontestable a Tenerife (1-3). Més temps feia que el bàsquet no es feia amb els millors. Exactament 14 anys.

El 2008 va trencar el projecte Akasvayu i, complint la seva promesa, Marc Gasol va tornar a Girona per recuperar el temps perdut. Un parell d’hores abans de l’èxit del futbol, a Fontajau se celebrava la primera alegria de la tarda: el triomf contra l’Estudiantes (60-66) que obria les portes de l’ACB al jove, però àmpliament preparat, projecte del pivot català.

Un tuit de MisterChip ho remarcava: «La ciutat de Girona ha aconseguit dos ascensos a Primera Divisió (futbol i bàsquet) en 136 minuts, una fita sense precedents en la història de l’esport espanyol». «És increïble el que ha passat avui», deia l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Final del malefici

L’esport gironí, o més concretament el Girona, va trencar el malefici que l’havia estat perseguint els dies dels partits importants. Aquells en què un se la juga de veritat. Han hagut de passar sis promocions i cinc finals de ‘play-off’ per, aquesta vegada sí, guanyar-ne una. I, d’aquesta manera, si el 4 de juny del 2017 va passar a la història per haver arribat per primera vegada a la màxima categoria del futbol espanyol per la via directa, el 19 de juny ho serà per haver-ho fet a través de la promoció. Calia guanyar a Tenerife i es va fer. Amb solvència, per 1-3 amb gols de Stuani de penal i Arnau, i un a pròpia porta de León. Quan la pilota començava a rodar a Tenerife, a Fontajau ja hi havia festa gran.

Notícies relacionades

Les celebracions que van arrencar ahir a la nit a Girona seguiran avui. D’entrada entre les sis i les set de la matinada ha arribat a l’aeroport de Vilobí el xàrter que transportava l’equip, els familiars i els periodistes que s’havien desplaçat a Tenerife. La cosa seguirà després a la nit. A les set començarà una rua des de Montilivi que transportarà els jugadors, tècnics i directius del Girona fins a Fontajau, on s’hi afegiran els membres del Bàsquet Girona.

Del pavelló tots aniran directes a la plaça del Vi. Segons va avançar l’alcaldessa Marta Madrenas es preveu que entorn de dos quarts de vuit del vespre els ídols esportius de la ciutat surtin al balcó per fer els parlaments davant l’afició. Tot seguit el Girona tornarà a Montilivi, on s’ha preparat una festa amb la sortida dels jugadors un per un a la gespa, més parlaments i festa garantida. Més o menys el que també promet la celebració que munta el Bàsquet Girona a Fontajau també a la nit.