El Girona liquida totes les malediccions i torna a Primera

MARC MARTI

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Girona coneixerà dijous el nom del seu primer rival de la Lliga. No serà l’Alcorcón ni l’Amorebieta, per citar dos exemples. Poden ser-ho el Reial Madrid o l’Athletic, els referents més pròxims geogràficament. Tornaran els derbis amb el Barça i l’Espanyol i a Anoeta apareixerà la Reial Societat A, no la B. Per fi.

Per fi el Girona torna a Primera Divisió. Per fi s’acaba el drama de la Segona, les malediccions de les punyeteres promocions. El conjunt blanc-i-vermell torna a la màxima categoria, afavorit per fi a les Canàries amb la mica de fortuna que li va ser negada amb tanta insistència, no se sap per qui ni per què. Míchel ha sabut exorcitzar els dimonis de l’equip, que va arribar a estar cinc jornades en posició de descens, fins al punt d’aniquilar la maledicció que va devorar els seus predecessors.

El baluard de l’equip va il·luminar el camí de la tornada. El golejador històric del club. El rematador més letal de la categoria. El màxim anotador de la Lliga va afegir un dígit més per certificar la seva capacitat. Com a Eibar. Decisiu en la semifinal i decisiu en la final, Cristhian Stuani, als 36 anys, no es volia acomiadar d’aquest món (futbolístic) en una altra plataforma que no sigui la Primera Divisió, que és on hauria d’haver estat sempre.

Al guia el van seguir els altres, des d’un motivat Samu Saiz, que va sortir de suplent, fins a Álex Baena, segons després d’haver sigut esbroncat pel capità després de veure una targeta groga, i acabant amb Arnau, que es va arrencar el sentiment de culpabilitat al fer l’1-3 després d’haver sigut sorprès per Carlos Ruiz en l’empat del Tenerife.

Van jugar els mateixos que la setmana anterior. Els millors de la plantilla, segons cada entrenador, en la cita culminant de la temporada. I el mateix plantejament tàctic i el mateix plantejament d’actitud. El Tenerife va sortir amb l’esperit de l’anada: a Girona volia protegir l’eliminatòria per a la tornada i a casa li valia amb no perdre.

Obligat a proposar, necessitat d’un gol com a mínim, l’onze de Míchel va voler manar sobre el joc. No va desdenyar la mesurada concessió dels canaris, apropiant-se de la llar dels canaris. L’especulació els va portar al patiment i el càstig d’anar a remolc del marcador quan Stuani va transformar el penal.

Fins aleshores, el perill només havia rondat l’àrea de Soriano, amb una falta indirecta a què no va arribar Bueno i un gran xut de Samu Saiz un minut abans del de Juanpe, ja amb un voluminós nyanyo al front, que va donar a la mà de Sergio González. Saiz havia entrat per Iván Martín, lesionat per una dura entrada d’Àlex Corredera per darrere i que va marxar plorós del camp, entre el dolor físic i l’anímic.

El gol de Stuani va operar la transformació que es podia suposar. Va ser gairebé instantània, malgrat que quedaven tres minuts abans del descans, que van ser nou per les aturades de les lesions i una revisió del VAR a una reclamació de penal del Tenerife. Va ser un primer símptoma de desesperació.

Amb el 0-1, l’equip ‘chicharrero’ es va veure obligat a pressionar i el Girona es va fer enrere, seguint l’impuls de la lògica. Així havia de discórrer el duel en la segona meitat si Míchel no aconseguia impedir-ho.

No va poder perquè el Tenerife va sortir a pressionar immediatament per buscar el gol que els tranquil·litzés. A ells i als aficionats. En plena pluja de centrades es va colar Carlos Ruiz per l’esquena d’Arnau a rematar de cap una centrada passada. El Girona sortia amb comoditat des de darrere abans i després de l’empat, perquè era un suïcidi tancar-se. En una d’aquestes sortides va arribar el gol d’Álex Baena, encara indignat per la bronca de Stuani després de veure una groga per no reprimir la ràbia. I en una altra aparició tan sorprenent com havia patit ell, Arnau es va colar per rematar una falta llunyana que acostava el Girona a la glòria de Primera.

Fitxa tècnica

Tenerife: Soriano (4); Moore (5), Sergio González (5), José León (5), Mellot (4); Mollejo (6), Sanz (6), Corredera (6), Bermejo (4); Enric Gallego (4), Mario González (5).

Tècnic: Luis Miguel Ramis (4).

Canvis: Ruiz (7) per S. González (m. 46); Ely (5) per Bermejo (m. 64); Shahoua (5) per M. González (m. 64); Muñoz (s. q.) per Mellot (m. 78); Martín (s. q.) per Corredera (m. 81).

Girona: Juan Carlos (7); Bueno (7), Bernardo (7), Juanpe (8); Arnau (7), Lozano (6), Valeri (6); I. Martín (s. q.), Aleix (7); Baena (7), Stuani (8).

Tècnic: Michel Sánchez (8).

Canvis: Saiz (7) per I. Martín (m. 17); V. Sánchez (s. q.) per Saiz (m. 85); Nahuel (s. q.) per Stuani (m. 85); Terrats (s. q.) per Baena (m. 91); Jairo (s. q.) per Arnau (m. 91); .

Gols: 0-1 (m. 42), Stuani (p); 1-1 (m. 59), Ruiz; 1-2 (m. 68), José León (p.p.), 1-3 (m. 80), Arnau.

Àrbitre: Arcediano Monescillo (7), castellanomanxec.

Targetes:: Corredera (m. 13), Gallego (m. 31), Juanpe (m. 32), S. González (m. 41), Baena (m. 68), Saiz (m. 81). Aleix (m. 90), V. Sánchez (m. 97). 

Estadi: Heliodoro Rodríguez.

Notícies relacionades

Espectadors: 22.083.

   

Temes:

Girona FC