El francès va menjar a la capital

Mbappé a Espanya: Kylian revoluciona Madrid

El francès va menjar en un conegut restaurant de Madrid amb Achraf i el germà del lateral, cosa que va disparar els rumors sobre el seu fitxatge pel quadro madridista. La visita del davanter va coincidir en temps amb la de Nasser al-Khelaïfi, que també era a la capital per negocis.  

Mbappé a Espanya: Kylian revoluciona Madrid
3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El dia després de perdre el derbi madrileny Kylian Mbappé va revolucionar la ciutat. El davanter del París Saint-Germain es va presentar a Madrid amb el seu company, Achraf Hakimim, i amb Nabil, germà de l’exmadridista, per menjar en un conegut restaurant. Una cosa que va coincidir, a més, amb la visita a la ciutat del president del club parisenc, Nasser al-Khelaïfi.

 

La visita coincideix amb la negociació entre el Reial Madrid i el davanter per tancar el fitxatge de l’internacional francès. Fa mesos que hi ha un acord entre tots dos, però hi havia un serrell que no s’havia tancat: els drets d’imatge del futbolista. Mbappé i el club de Concha Espina fa mesos que van emparaular la seva arribada al Bernabéu la temporada vinent. No obstant, en les últimes setmanes s’ha alimentat la possibilitat que Kylian renovés pel club parisenc, amb qui acaba contracte el 30 de juny.

 

La realitat és que el jugador i el Madrid fa mesos que estan en contacte i les dues parts van tancar un preacord en què s’hauria inclòs una clàusula de penalització en cas que el jugador o el club el trenqués unilateralment. Un assumpte poc important, tenint en compte que darrere del PSG hi ha Qatar i el pagament d’aquesta penalització no és un problema per al club parisenc. La visita del davanter ha disparat els rumors sobre el seu fitxatge. I el cert és que el Reial Madrid i el futbolista han arribat a un acord, en les últimes setmanes, sobre l’últim escull que hi havia, aquests drets d’imatge.

Drets d’imatge

El club blanc sempre ha gestionat els drets d’imatge dels futbolistes de la seva plantilla, amb la primera excepció que va ser David Beckham. Mbappé va deixar clar des del primer moment que la seva intenció era continuar gestionant els seus drets d’imatge. Els dirigents blancs van advertir que això s’havia de negociar i van mirar de quedar-se amb el 50%. Però Mbappé va apostar fort per quedar-se amb el 100%, avisant a més que és el que li ofereix el PSG en la seva renovació. Però el Madrid s’ha mantingut ferm, advertint que la projecció internacional del futbolista, cosa que augmentarà el seu compte d’ingressos publicitaris, no és la mateixa al Madrid que al PSG.

 

Mbappé el representa l’advocada Delphine Verheyden, que ha assessorat esportistes francesos d’elit com el judoka Teddy Riner o el jugador de rugbi Sebastián Chabal. Verheyden ha remarcat al futbolista, que sempre ha comentat que el seu propòsit en la seva carrera «és deixar un llegat en el futbol», que el Madrid és la millor plataforma per disparar la seva transcendència futbolística En la família del jugador hi ha postures enfrontades. Al seu pare, Wilfried, sempre li han atret les marejadores ofertes del PSG i quedar-se a París, però Fayza Lamari, la mare, pensa com la seva advocada i creu que la dimensió de Kylian es dispararà al Madrid.

Notícies relacionades

 

No obstant, hi ha una circumstància clau en el futur del jugador. Lamari és la gestora de l’empresa KEJWF (acrònim format per les sigles de la família) i s’encarrega de la imatge i finances del jugador. Lamari, que està separada del pare, Wilfried, comparteix la gestió dels assumptes del futbolista amb Verheyden. Per més que des de França s’hagin filtrat viatges dels seus representants a Qatar, o la pressió del Govern de l’Elisi, amb Macron al comandament, perquè es quedi a la Lliga francesa, al Bernabéu repeteixen confiats com un mantra la paraula de Florentino als socis blancs sobre l’imminent fitxatge del davanter francès pel Reial Madrid aquest estiu: «Tran...quils». «Tran...quils».