‘MeToo’ a la selecció

Futbolistes veneçolanes acusen l’exseleccionador d’abusos sexuals

  • 24 jugadores de la selecció, inclosa Deyna Castellanos, firmen un comunicat de denúncia contra Kenneth Zseremeta

Futbolistes veneçolanes acusen l’exseleccionador d’abusos sexuals

EFE / JUANJO MARTÍN

1
Es llegeix en minuts

Un grup de 24 futbolistes de la selecció veneçolana, entre les quals la matalassera Deyna Castellanos, han denunciat en un comunicat els abusos patits per part de l’exseleccionador Kenneth Zseremeta entre el 2013 i el 2017.

A l’escrit, Castellanos explica la normalització dels abusos. «Era normal que el nostre entrador opinés, comentés i ens preguntés sobre la nostra sexualitat i intimitat, fins i tot sent menors d’edat» i afegeix que «les jugadores de la comunitat LGTBI eren qüestionades per la seva orientació sexual i l’assetjament cap a les jugadores heterosexuals era constant».

Sense esmentar el nom de la víctima, el comunicat recull el testimoni d’una jugadora que, des dels 14 anys, va patir abusos sexuals per part de Zseremeta. L’exseleccionador va tenir de còmplice el preparador físic Williams Pino. Malgrat que han intentat presentar una demanda legal, expliquen que «per diferents motius, se’ns ha fet molt difícil», per això han optat per mantenir la jugadora en l’anonimat i fer el comunicat.

Notícies relacionades

Finalment, les jugadores demanen a la FIFA, les confederacions, federacions i lligues que no permetin que Zseremeta continuï dins el futbol femení.

El fiscal general veneçolà, Tarek William Saab, ha anunciat immediatament una investigació contra el tècnic. El president de la Federació Veneçolana de Futbol, Jorge Giménez, afirmava en un tuit que «estem preparats per fer valer els drets de les nostres jugadores».