GOLF

Europa treu el cap pel precipici a la Ryder Cup

Els Estats Units només necessiten 3,5 dels 12 punts de diumenge per guanyar la Ryder Cup

Europa treu el cap pel precipici a la Ryder Cup
2
Es llegeix en minuts

L’equip d’Europa té tot just un fil de vida en la defensa de la Ryder Cup davant els Estats Units (11-5) de cara a l’última jornada aquest diumenge, la de partits individuals, després d’un dissabte de nou per als amfitrions a Whistling Straits.

Els nord-americans van ampliar el seu avantatge al matí (9-3) als ‘foursomes’, on una altra vegada la dupla espanyola formada per Jon Rahm i Sergio García va ser l’única que va sumar per a Europa, i a la tarda van impedir la reacció blava. El basc i el castellonenc van tornar a sortir junts i van vèncer Brooks Koepka i Jordan Spieth.

Sergio, ampliant el rècord de victòries (25) i de punts (28,5), i un Rahm que es va encendre als forats 15 i 16 per guanyar (2 i 1) el partit al número u del món, van retallar distàncies igual que Shane Lowry, amb una tremenda celebració el 18, i Tyrrell Hatton superant (1 a dalt) Tony Finau i Harris English.

No obstant, els debutants de luxe Scottie Scheffler i Collin Morikawa es van llançar els seus partits a l’esquena, al costat de Bryson Dechambeau i Dustin Johnson, per donar aquesta àmplia renda als Estats Units. Scheffler va irrompre als últims clots per al 3 i 1 davant Tommy Fleetwood i Viktor Hovland i Morikawa va ser simplement perfecte davant uns erràtics Ian Poulter i Rory McIlroy (4 i 3).

Sense oposició

Europa necessitava una reacció als ‘fourballs’ que se li va escapar als últims clots, per canviar la dinàmica que va seguir aquest dissabte al matí, i de què només es deslliuraven Rahm i Sergio, després de remuntar aquesta vegada el primer punt del dia davant Koepka i Daniel Berger per 3 i 1. No obstant, per darrere no van acompanyar les bones notícies als altres tres partits del matí.

El capità europeu, Padraig Harrington, va tenir clar que el primer punt estaria en bones mans amb els espanyols, però el 6-3 va tardar poc a obrir-se. Dustin Johnson i Collin Morikawa, una altra parella perfecta, va derrotar Paul Casey, incapaç de treure més del seu joc, i un Tyrrel Hatton que no va seguir la bona línia dels seus últims clots ahir.

Notícies relacionades

Els altres dos partits també van ser americans, amb Justin Thomas i Jordan Spieth molt crescuts per remuntar (2 a dalt) a Viktor Hovland i Bernd Wiesberger; i Xander Schauffele i Patrick Cantlay superant Lee Westwood i Matt Fitzpatrick (2 i 1).

El guió va ser americà al tancament del segon dia de Ryder, i a Europa només li queda lluitar fins al final, sabent que els miracles existeixen en l’esport. Va passar a la Ryder del 2012 a Medinah, tot i que llavors els europeus van remuntar un 10-6 diumenge, i a aquesta èpica s’aferra l’equip de Harrington.