El protagonista del Madrid

«Benzema és com el bon vi»

  • L’equip blanc rep aquest dissabte el Vila-real catapultat per l’excel·lent moment del davanter francès, que ja emergeix en la baralla per la Pilota d’Or.

  • Karim ha participat en 15 gols (8 gols, 7 assistències) en sis jornades, rècord històric a la Lliga

«Benzema és com el bon vi»

EFE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Enrere han quedat totes les bromes i els menyspreus, començant per aquella mítica frase de José Mourinho de fa més d’una dècada. «Si no tens un gos per anar a caçar i tens un gat, hi vas amb el gat perquè sol no hi pots anar». El gos era Higuaín, el nou titular que estava lesionat, mentre que el felí era Karim Benzema, que anys després va reconèixer que se li va posar fatal aquella comparació. «Se me’n va anar l’olla. Li vaig dir el que calia dir-li. Vam estar reunits una hora», va explicar el punta en un documental de Canal + França. «Soc algú tímid, però si et rius de mi, em trobaràs», va deixar anar al preparador portuguès.

Ha passat el temps i només algun ignorant pot dubtar de Benzema, que continua sent tan bo com al passat. La comparació del talentós francès amb Higuaín era irrisòria. Ara, a més, l’acompanyen les xifres, especialment en aquest curs, en què suma vuit gols (els mateixos que tot el Barça) i set assistències. Ha participat, per tant, en 15 gols en només sis jornades, un rècord històric a la Lliga. 

Pugna amb Messi

El seu excel·lent moment ha portat el Madrid a unes xifres que no coneixia des dels anys 80. L’equip blanc acumula 21 gols, un terç dels que va aconseguir tota la Lliga passada. És el millor registre en els seus sis primers duels des de la temporada 1987-88. L’any passat només havia aconseguit nou gols a hores d’ara.

«El Madrid és el club tota la meva vida. Estic molt orgullós dels gols, però sempre intento fer el meu futbol»

Karim Benzema / Pitxitxi de la Lliga

Amb aquesta arrencada espectacular s’han disparat els altaveus des de la capital apuntant Benzema com a candidat a la Pilota d’Or. En un any en què no hi ha un vencedor clar, el Madrid s’agafa a les xifres del seu davanter. L’absència de títols el curs passat, tant al Madrid com a la selecció francesa, li resten opcions en una pugna, per exemple, amb Messi. L’argentí, campió de Copa amb el Barça i de la Copa Amèrica amb l’‘albiceleste’, és el favorit per arribar al seu setè guardó. 

Elogis d’Ancelotti

Qüestionat Carlo Ancelotti per la seva estrella, va ser contundent. «Pel que està fent ha de ser a la llista d’aspirants a la Pilota d’Or. Dit això, Karim té temps per guanyar-la. No crec que sigui la seva última temporada, és com el bon vi, com més vell millor és», va reflexionar el tècnic italià.

Notícies relacionades

Benzema tornarà a ser la gran referència blanca en el pols d’aquest dissabte contra el Vila-real. Amb el doblet contra el Mallorca va arribar als 200 gols a la Lliga amb la samarreta blanca. Enrere queden temporades discretes com la 2017-18, quan va acabar amb 5 gols en 32 partits. Aquest va ser l’últim curs al Madrid de Cristiano Ronaldo, el gran beneficiat de la mestria de Benzema. De les botes del francès van sortir molts regals per a CR7.

Sense Cristiano, no ha baixat de la vintena de gols a la Lliga: 21 la 2018-19 i 2019-20, i 23 la passada. El seu rècord el té en els 24 de la 2015-16. Aquesta ja en té un terç. «El Madrid és el club tota la meva vida. Estic molt orgullós dels gols, però sempre intento fer el meu futbol», resumeix.