Els Jocs de Tòquio

Ana Peleteiro es fica a la final de triple salt amb la segona millor marca

L’atleta gallega es classifica amb un salt de 14,62, només per darrere de la favorita Yulimar Rojas

Juan Ignacio Roncoroni / Efe

1

Ana Peleteiro, una de les grans esperances amb què acudeix l’atletisme espanyol a Tòquio, es va posar a la final del triple salt amb la segona millor marca de les participants, 14,62, a 15 centímetres de la veneçolana Yulimar Rojas, la gran favorita a l’or olímpic i amb qui conviu diàriament al grup de saltadors que entrenen a Guadalajara a les ordres del gran campió Iván Pedroso.

La classificació de Peleteiro va arribar al seu segon salt, i l’atleta gallega, de 25 anys, va deixar la sensació que ha arribat a Tòquio en un excel·lent estat de forma i amb màxima ambició. «Estic molt contenta, les sensacions són bones, és el que volia sentir. La final serà una altra història. Ara cal estar centrada, perquè ve el millor. Vaig amb urpes, dents, ganivets i forquilles», va assegurar Peleteiro, que es va quedar a deu centímetres del seu rècord d’Espanya a la classificació.

Només sis saltadores van assolir els 14,40 que es demanaven per passar a la final. La colombiana Caterine Ibargüen (14,37) va ser de les que van entrar per lloc.

El primer or

El primer orLa primera jornada a l’estadi de va servir per dissipar el dubte de qui succeiria l’imbatible britànic Mo Farah, campió olímpic de Londres i Río a la prova més llarga en pista i cèlebre pel seu incontestable final. Un nom sonava per sobre de tots, el de l’ugandès Joshua Cheptegei, plusmarquista mundial de 5.000 i 10.000. El seu rendiment era un misteri després d’una temporada discreta, superat entre d’altres per l’espanyol Mo Katir en la reunió de Florència, quan aquest va aconseguir la plusmarca espanyola en 5.000.

La final de 10.000 ha resultat ser un parany per a l’ugandès, que ha sacrificat el seu company Kissa llançant la cursa. L’estratègia no ha sorgit efecte i l’esmunyedís Selemon Barega s’ha emportat l’or en l’última volta, a l’estil de Mo Farah. Ni Cheptegei ni Kiplimo han pogut fer-hi res malgrat el seu desesperat esprint final per caçar l’etíop, un corredor de 3.32 en 1.500.