Bolsonaro confirma que la Copa Amèrica se celebrarà al Brasil

• El Govern d’ultradreta va assumir l’organització del certamen malgrat l’alta taxa de morts per Covid-19

• La decisió ha provocat forts crítiques de diferents forces opositors i d’especialistes en salut

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Després d’hores de suspens, el president Jair Bolsonaro va confirmar que el Brasil organitzarà la Copa Amèrica, que ha de començar el 13 de juny. El cap de ministres, el general Luiz Eduardo Ramos, va informar que els partits es portaran en principi a terme als estats de Rio de Janeiro, Mato Grosso, Goiás i el Districte Federal, Brasília. «¡Ha guanyat la coherència! El Brasil, que allotja els partits de la Copa Libertadores, la Sud-Americana, per no parlar dels tornejos estaduals i les lligues nacionals, no podria donar l’esquena a un campionat tradicional com aquest». Els partits es disputaran sense públic. Curiosament, San Pablo, la regió més poderosa del país, ha quedat fora del certamen.

Notícies relacionades

El Brasil es va fer càrrec de la Copa Amèrica després que Colòmbia i Argentina, el primer país per la crisi política i, el segon, a causa de la difícil situació sanitària, van decidir abandonar la condició d’organitzadors.

Bolsonaro va acceptar immediatament una petició de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) d’encarregar-se del torneig regional. La decisió adoptada pel Govern d’ultradreta ha provocat fortes crítiques de sectors de l’oposició i especialistes en salut. El Brasil s’acosta als 470.000 morts per Covid-19. Els contagis creixen exponencialment i a diverses regions s’està a punt del col·lapse hospitalari.