EUROPEUS DE NATACIÓ DE BUDAPEST

Zamorano disputarà la final continental de 200 esquena

La nedadora del Sant Andreu aconsegueix el cinquè millor temps en semifinals

Zamorano disputarà la final continental de 200 esquena

Efe

3
Es llegeix en minuts

La catalana África Zamorano disputarà aquest diumenge la final continental en els 200 metres esquena després de firmar el cinquè millor temps a les semifinals dels Europeus que es disputen a Budapest, en una sisena jornada en què el britànic Adam Peaty va aconseguir el seu quart or consecutiu en els 50 braça i, en aquesta mateixa prova, la italiana Benedetta Pilato va batre el rècord europeu, amb una marca de 29.30.

Zamorano va complir l’objectiu. La barcelonina lluitarà davant les millors nedadores d’Europa en la disciplina de 200 metres esquena després de firmar el cinquè millor temps global (2:09.89) en unes semifinals en les quals la italiana Margherita Panziera (2:07.61), que buscarà la seva quarta medalla en aquests Europeus, va fer el millor temps i es postula com la principal rival a batre.

La cinquena jornada del campionat continental es va obrir amb la final dels 800 metres lliure en la qual l’ucraïnès Mikhailo Romantxuk va aconseguir revalidar el títol continental. Romantxuk es va imposar a l’italià Gregorio Paltrinieri, plusmarquista europeu i actual campió del món, amb un demolidor final de carrera que li va servir per consumar el seu doblet després de l’or obtingut en els 1500 lliure.

Quart or de Peaty

L’altre gran favorit, el plusmarquista britànic Adam Peaty (26.21), no va deixar opció als seus competidors i va sumar el seu quart or consecutiu en els 50 braça després de superar el bielorús Ilia Ximanòvitx per 34 dècimes i l’italià Nicolo Martinenghi, per 47.

En la semifinal dels 50 lliure, el francès Florent Manaudou i el grec Kristian Gkolomeev, van firmar els dos millors temps, 21.67 i 21.60, respectivament, mentre que el britànic Benjamin Proud, or en els anteriors Europeus de Glasgow 2018, va fer la cinquena millor marca, 21.84.

Comiat d’Hugo González

La semifinal de l’hectòmetre papallona, que no va comptar amb la presència del triple medallista espanyol, Hugo González, després de caure en les sèries eliminatòries, va estar dominada per l’or en els 200 papallona, l’hongarès Kristof Milak (50.62), que va ser el més ràpid, per davant del britànic James Guy (50.96).

El plusmarquista europeu rus Evgeni Rilov tampoc va deixar lloc a la sorpresa i va revalidar la seva corona continental en els 200 esquena per sobre del britànic Luke Greenbank i del suís Roman Mitiukov.

A la primera final femenina d’aquest cinquè dia, l’hectòmetre lliure, la neerlandensa Femke Heemskerk (53.05) va sumar la seva primera medalla en el campionat a títol individual –ha guanyat la plata en relleus 4x100 i 4x200 lliure– després de superar la francesa Marie Wattel (53.32) –que amb aquesta plata suma el seu tercer metall a la capital magiar– i la britànica Anna Hopkin (53.43), bronze.

Hosszu, batuda

La gran sorpresa de la jornada la va protagonitzar la israeliana Anastasia Gorbenko (2:09.99) en els 200 estils, que va aconseguir el primer or per al seu país després de rebaixar la seva marca a les sèries i superar la britànica Abbie Wood (2:10.03) i la favorita, la plusmarquista hongaresa, Katinka Hosszu (2:10.12), que no va poder defensar el títol.

A les semifinals dels 50 papallona, la francesa Melanie Henique (25.53) i la danesa Emilie Beckmann (25.64) van ser les més ràpides, per davant de la neerlandesa Ranomi Kromowidjojo (25.71), que buscarà la seva quarta medalla en aquests Europeus després del seu or en els 50 lliure i la doble plata en relleus 4x100 lliure i relleus mixtos 4x100 estils. Wattel, exhausta després de participar, sense gairebé descans, a la final dels 100, es va quedar sense bitllet per a la final en els 50 papallona.

Notícies relacionades

En la semifinal dels 50 braça, la italiana Benedetta Pilato, amb una marca de 29.30, va batre el rècord europeu que ella mateixa va establir en les sèries classificatòries (29.50). El segon millor temps va ser per a la russa Iulia Efimova i el tercer per a la britànica Sarah Vasey.

En l’única prova per equips de la jornada, la final dels 4x100 lliure mixt, la Gran Bretanya (3:22.07) es va alçar amb l’or, els Països Baixos (3:22.26), amb la plata i Itàlia, amb el bronze (3:22.64).

Temes:

Natació