Futbol internacional

Daniel Ek, fundador de Spotify, tempta Henry i altres llegendes per comprar l’Arsenal

  • El CEO de l’exitosa aplicació és un apassionat seguidor del club londinenc des de petit

  • Ha contactat amb l’exblaugrana, Vieira i Bergkamp per sumar recolzaments al seu ambiciós projecte

Daniel Ek, fundador de Spotify, tempta Henry i altres llegendes per comprar l’Arsenal
1
Es llegeix en minuts

S’anava dient des de fa dies que l’Arsenal tenia una ferma oferta de compra i ja és una realitat. La notícia va sorgir en els dies de tempesta propiciats pel projecte de Superlliga europea, en què el club londinenc era un dels clubs fundadors. També va ser un dels primers a sortir del pla, junt amb la resta d’anglesos.

En aquest context d’agitació va aparèixer també Daniel Ek, CEO i cofundador de Spotify, que va expressar el seu desig d’adquirir en propietat el club que porta al cor des de sempre. L’empresari, d’origen suec, segueix els ‘gunners’ des que el seu compatriota Anders Limpar hi va jugar a principis dels 90.

El barret al ring

Segons Forbes, el patrimoni d’Ek ascendeix a 4.700 milions d’euros. El CEO de l’exitosa aplicació multiplataforma es va adreçar als seguidors per expressar-los la seva intenció de comprar el club. «He recolzat l’Arsenal des que era un nen, des que tinc ús de raó. Si Kroenke Sports and Entertainment volgués vendre l’Arsenal, seria feliç de tirar el meu barret al ring», va apuntar. 

Kroenke, l’empresari nord-americà que en aquests moments té el club sota la seva propietat, no s’ha manifestat sobre aquest oferiment del líder de Spotify, que té un pla molt ben orquestrat. Des dels mitjans anglesos s’assegura que el valor de l’Arsenal ronda els dos bilions de lliures, una xifra abismal però assumible per a Ek. El seu enorme patrimoni es basa en els 345 milions d’usuaris actius mensuals que va registrar el 2020, inclosos 155 milions de subscriptors de pagament.

La pressió dels seguidors

Notícies relacionades

En aquest ambiciós projecte de l’empresari suec tenen cabuda mítics exjugadors de l’Arsenal com Thierry Henry, Dennis Bergkamp i Patrick Vieira, a qui ja ha temptat per formar part del seu somni, per la qual cosa configuraria un model similar al del Bayern de Munic, amb exfutbolistes que van ser història del club en llocs rellevants. 

Segons ‘The Guardian’, la setmana vinent es podria fer un anunci oficial del pla d’Ek, que espera tenir una base sòlida per convèncer Kroenke, que es troba ara sota pressió després de l’intent fallit de la Superlliga, que va comportar les protestes de centenars d’aficionats contra l’empresari nord-americà als afores de l’Emirates Stadium.

Temes:

Spotify