ATLETISME

El TAS confirma el bronze olímpic de Beitia a Londres 2021

El TAS confirma el bronze olímpic de Beitia a Londres 2021

KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts

L’espanyola Ruth Beitia, actual campiona olímpica de salt d’alçada, ha sigut confirmada com a medallista de bronze en els Jocs de Londres 2012 una vegada que el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha confirmat la suspensió de la russa Svetlana Shkolina. Beitia s’havia classificat quarta a la final olímpica londinenca, per darrere de Shkolina, que ha sigut suspesa per dopatge juntament amb onze atletes russos més que van participar en aquests Jocs.

El TAS ha estimat en part l’apel·lació de Shkolina en el sentit de modificar el període d’inhabilitació, que ha sigut reduït de 4 anys a 2 anys i 9 mesos. La resolució del TAS implica l’anul·lació de tots els resultats obtinguts per Shkolina entre el 16 de juliol del 2012 i el 31 de desembre del 2014. La final olímpica de Londres 2012 es va disputar el 27 de juliol.

Beitia, campiona olímpica a Rio 2012, també passa a ser subcampiona als Mundials de Moscou el 2013 després d’haver tancat el podi després de la nord-americana Brigetta Barrett. La plusmarquista espanyola de salt d’alçada, ja retirada, és l’única atleta espanyola medallista olímpica en més d’una ocasió.

Palmarès de Beitia

Jocs Olímpics Or 2016 i bronze 2012

Mundials: Plata 2013

Europeus: Or 2012, 2014, 2016

Mundials pista coberta: Plata 2010 i 2016 i bronze 2006 i 2014

Europeus pista coberta: Or 2013, plata 2005, 2009, 2011, 2017 i bronze 2007.

Notícies relacionades

Europeus sub-23: Or 2001

Jocs Mediterranis: Or 2005