Jocs Olímpics

Corea del Nord no anirà als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a causa del coronavirus

  • El país asiàtic ha tallat la gran majoria de les seves interaccions internacionals

Corea del Nord no anirà als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 a causa del coronavirus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Corea del Nord ha anunciat que no participarà en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 que arrencaran a la capital japonesa al juliol, de cara a «protegir» els seus esportistes de possibles contagis de Covid-19.

La decisió es va saber mitjançant una publicació realitzada a última hora de dilluns per la pàgina web del Departament d’Esports nord-coreà que informa dels resultats de l’assemblea del Comitè Olímpic del país asiàtic celebrada el 25 de març, en què es va adoptar aquesta resolució de no enviar atletes als Jocs Olímpics. «En l’assemblea general, el Comitè Olímpic de la República Popular Democràtica de Corea (nom oficial del país) va decidir no participar en els trenta-dosens Jocs Olímpics de cara a protegir els atletes de la crisi sanitària global causada per una maligna infecció viral», explica la nota. El text explica la decisió en l’últim paràgraf de la peça i no afegeix més detalls.

Arran d’aquesta reunió del Comitè Olímpic nord-coreà feta el 25 de març i publicitada pels mitjans de propaganda del règim, molts experts sospitaven que Pyongyang cancel·laria la participació als Jocs tenint en compte el seu estricte sistema de quarantena i aïllament.

Notícies relacionades

El nivell extrem de reclusió activat per evitar la propagació del virus ha comportat la suspensió gairebé total dels intercanvis comercials amb la Xina (a qui Corea del Nord compra el 90% de les seves importacions), cosa que fa témer per l’escassetat de productes bàsics, i ha portat la majoria de diplomàtics a abandonar el país.

El Govern sud-coreà esperava que els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que arrencaran el 23 de juliol, fossin un escenari per reactivar el diàleg amb el seu veí, en un moment marcat pel distanciament diplomàtic a la península i per l’estancament del diàleg sobre desnuclearització amb els EUA.