Natació

Jimena Pérez, Marina García i Joanllu Pons es guanyen el bitllet olímpic a Sabadell

Jessica Vall tanca el Campionat d’Espanya amb l’únic rècord en els 200 braça

2

El Campionat d’Espanya Open va finalitzar aquest diumenge a Sabadell amb tres nedadors més classificats per als Jocs de Tòquio, que s’uneixen als cinc que ja tenien el bitllet olímpic des del nacional de Castelló del desembre.

Es tracta de Jimena Pérez que va aconseguir dues vegades el seu objectiu en els 800 i 1.500 lliure. Marina García va aconseguir classificar-se en els 200 braça i Joanllu Pons va aconseguir la marca exigida en els 400 estils i per tant podrà lluitar per repetir la seva posició com a finalista olímpic.

Aquests tres nedadors eren els únics que tenien mig passaport a la butxaca després de fer la mínima a Castelló el desembre passat. Llavors només es classificaven directament els primers de cada prova.

Mireia Belmonte (800 i 1.500 lliure), Hugo González (100 esquena i 200 estils), Jessica Vall (200 braça), Nicolás García (200 esquena) i África Zamorano (200 esquena) ja estaven classificats.

Rècord de Vall

Jessica Vall va donar brillantor a l’última jornada després del seu triomf en 200 m. braça (2.23.25), aconseguint a més l’únic rècord dels campionats en un torneig. En aquesta prova, Marina García va ratificar la seva mínima olímpica amb 2.25.86 després d’haver aconseguit mig bitllet el mes de desembre passat al nacional de Castelló, i l’acompanyarà a Tòquio.

El Campionat d’Espanya finalitza amb dos noms propis: África Zamorano que va guanyar les quatre proves que va disputar (100 i 200 esquena, 200 lliure, 200 estils) i Jessica Vall amb el seu triplet en braça (50, 100 i 200 braça).

L’olímpica Jimena Pérez va guanyar els 400 lliure amb les tres primeres classificades separades per tan sols 5 centèsimes. Pérez, que va acabar el torneig amb dos triomfs (també el 800 deslliuri), va vèncer amb 4.13.65, seguit per la júnior Paula Otero i Paula Juste. Miguel Durán va aconseguir el doblet personal al sumar amb la seva victòria en 400 lliure el seu anterior triomf en 800. L’extremeny va fer 3.51.34 i va ser acompanyat al podi per Ferran Julià i Carlos Quijada.

Llista per a l’Europeu

Un total de 23 nedadors -13 homes i 10 dones– s’han classificat per al Campionat d’Europa de natació, que es disputarà a Budapest (Hongria), entre el 10 i el 23 de maig. La Federació va determinar que els vencedors a Can Llong, es classifiquessin per a l’Europeu. També els classificats en segona posició en proves on el guanyador fos estranger.

Aquests són els classificats masculins:

Mario Mollà (50 lliure), Moritz Berg (100 lliure), César Castro (200 lliure), Miguel Durán (400 i 800 lliure), Alejandro Puebla (1.500 lliure), Alberto Lozano (50 i 100 papallona), Arbidel González (200 papallona), Juan Francisco Segura (50 esquena), Nicolas García (100 i 200 esquena), Jaime Morote (50 braça), Gonzalo Carazo (100 braça), Joan Ballester (200 braça) i Joanllu Pons (200 i 400 estils).

Aquestes són les classificades femenines:

Lidón Muñoz (50 i 100 lliure), Jimena Pérez (400 i 800 lliure), Maria de Valdés (1.500 lliure), Jéssica Vall (50, 100 i 200 braça), Alba Guillamón (50 papallona), Aina Hierro (100 papallona), Carlota Torrontegui (200 papallona), África Zamorano (200 lliure, 200 estils, 100 i 200 esquena), Mireia Pradell (50 esquena) i Cata Corró (400 estils).

L’Europeu de Budapest és l’última oportunitat que tindran els nedadors que no han obtingut la mínima olímpica per classificar-se per als Jocs Olímpics