A POLÒNIA

Doblet espanyol en el 1.500 del campionat d’Europa

Jesús Gómez i Ignacio Fontes, plata i bronze, en una carrera en la qual es va desqualificar el suec Ingebrigtsen, que va creuar primer la línia de meta

Doblet espanyol en el 1.500 del campionat d’Europa
2
Es llegeix en minuts

Jesús Gómez ha agafat estima a les medalles en els campionats d’Europa. Ja es va penjar el bronze fa dos anys a Glasgow, sota el sostre escocès, i ahir a la nit es va penjar la plata en una sensacional carrera de 1.500 amb doblet espanyol, gràcies al bronze del granadí Ignacio Fontes. Tots dos es van beneficiar de la desqualificació del gran favorit, que va traspassar la línia de meta en primera posició, el suec Jakob Ingebrigtsen, que va ser desqualificat a Torun (Polònia) per trepitjar la línia del seu carrer a la sortida.

 L’actuació de la parella espanyola va ser el més excel·lent en la segona jornada de la competició, on la gallega Belén Toimil en el concurs de pes va ocupar la setena plaça a la final després d’haver obtingut la mínima olímpica i, per tant, el passaport per a Tòquio.

La final més esperada

Però totes les mirades de l’atletisme espanyol estaven pendents en el que seria la prova reina del dia, el 1.500, una distància talismà posseïdora de grans noms com els ja històrics José Manuel Abascal, José Luis González, Reyes Estévez i Fermín Cacho. Dos eren els participants espanyols (Gómez i Ignacio Fontes) i certament tots dos apuntaven a les medalles, tot i que sabedors que el suec Jakob Ingebrigtsen, corria una gambada més ràpida que la parella espanyola.

Des de la part decisiva de la prova es va formar un trio al capdavant amb l’atleta suec, el polonès Marcin Lewandowski, al final campió d’Europa, i el burgalès Gómez. Sempre van anar amb les posicions definides, per la qual cosa no hi va haver duel a l’hora de decidir el color de les medalles, tot i que va caldre esperar a la desqualificació d’Ingebrigtsen per confirmar les dues medalles espanyoles.

Mala sort per a María Vicente

 La principal clatellada de la jornada va estar en el pentatló per culpa d’una lesió al turmell de María Vicente qui no va finalitzar la seva participació després de tres de nuls en longitud.

Notícies relacionades

A la final dels 3.000 femenins hi va haver una bona actuació de la madrilenya Lucía Rodríguez, que va obtenir amb la seva vuitena posició, plaça de finalista, i va aconseguir amb 8.53.90 minuts, marca personal, en la victòria de la britànica Amy Eloise Markovic.

Óscar Husillos es va classificar per a la final de 400, mentre que Mariano García i Pablo Sánchez Valladares van aconseguir el pas a les semifinals dels 800 metres, on la gran sorpresa per part espanyola va estar en l’eliminació d’Álvaro de Arriba, que no podrà defensar el títol que va aconseguir a Glasgow 2019.

Temes:

Atletisme