El Liverpool doblega el Leipzig i acaricia els quarts

• Amb la Premier gairebé perduda, els ‘reds’ s’agafen a la Champions com a taula de salvació

• Dos gols en cinc minuts de Salah i Mané van tombar el conjunt germànic

1

El Liverpool es va imposar aquest dimarts per 0-2 a l’RB Leipzig, amb gols de Mo Salah i Sadio Mané, amb la qual cosa va posar un peu en quarts de final, ja que l’equip alemany necessitaria un 0-3 per aconseguir la remuntada a Anfield Road el 10 de març.

El partit es va definir en cinc minuts, entre el 53 i el 58, quan van arribar els dos gols del Liverpool. El primer a partir d’un error garrafal de Marcel Sabitzer, que al mirar de fer una passada enrere va posar la pilota en la carrera de Salah que va arribar a l’àrea i va poder definir a plaer.

El segon gol va arribar en un contraatac en el qual Mukiele va fallar al mirar d’interceptar una pilota llarga a la ratlla central i Mané va tenir via lliure cap a la porteria.

Olmo, al pal

Fins al gol de Salah el partit havia sigut relativament igualat, tot i que amb una lleugera superioritat del Liverpool, amb arribades per als dos equips. El Leipzig va tenir la primera arribada, amb una rematada de cap de Dani Olmo, a centre d’Angeliño des de l’esquerra, que es va estavellar contra el pal.

Amb el pas dels minuts, no obstant, va començar a notar-se certa superioritat del Liverpool, també pel que fa a arribades a porta. La primera ocasió clara la va tenir Salah en el minut 14, després que una passada llarga d’Alexander-Arnold el deixés sol en l’àrea davant la meta Peter Gulacsi, que es va imposar en el mà a mà davant el davanter egipci.

Parada d’Alisson

En el minut 24, un cop de cap de Mané a centre de Firmino des de la dreta va passar per sobre i en el 32 Robertson va intentar una vaselina des d’uns 40 metres després que Gulacsi sortís de l’àrea a tallar un contraatac.

La primera ocasió en la segona part la va tenir el Leipzig quan una passada de Dani Olmo va deixar Nkunku sol davant Alisson que va reaccionar amb una bona parada. Després van venir els dos gols del Liverpool, amb la qual cosa el partit va quedar liquidat i potser també l’eliminatòria.