muntanyisme

El cos de Mingote, traslladat a Islamabad abans de la seva repatriació a Espanya

El cos sense vida del muntanyenc es troba en un hospital fins que les autoritats pakistaneses en permetin la sortida del país

1
Es llegeix en minuts

El cos del muntanyenc Sergi Mingote, que va morir dissabte durant una expedició hivernal alK2(8.611 metres), va ser traslladat aquest dilluns a Islamabad, on està en marxa el procés per repatriar-lo a Espanya.

L’alpinista Carlos Garranzo, designat per la família de Mingote per fer les gestions de la repatriació, va informar a Efe del trasllat del cos des de la localitat de Skardu, pròxima al K2, a la capital pakistanesa, a uns 600 quilòmetres al sud. Ara el cos sense vida del muntanyenc ha sigut traslladat a un hospital fins que les autoritats pakistaneses en permetin la sortida del país.

«Està tot tramitat, però els tràmits del Ministeri d’Interior triguen uns tres dies», va dir Garranzo, que també participava en l’expedició hivernal al segon pic més alt del món fins que va abandonar per problemes de salut.

Caiguda fatal

Mingote, de 49 anys, va morir dissabte durant l’expedició després de patir una caiguda baixant del Campament 1 al campament base avançat, on es va enviar un equip mèdic en va. «Ningú pensa que va a la muntanya a morir; si no, no hi aniríem», va dir l’alpinista, amb referència a la mort del seu company.

La mort de Mingote va ser lamentada a Espanya per dirigents de partits polítics, del món econòmic i d’entitats socials. Dissabte l’ajuntament de Parets del Vallés (Barcelona) va decretar cinc dies de dol oficial per la mort del seu exalcalde.

Notícies relacionades

La mort del veterà muntanyenc va coincidir amb la primera ascensió hivernal al K2, expedició que ell mateix coliderava, aconseguida per deu nepalesos.

L’ascens al K2 a l’hivern, l’únic dels 14 vuitmils que no havia sigut coronat durant el període hivernal, estava considerat l’últim gran desafiament de la disciplina.

Temes:

Muntanyisme