REACCIONS A LA MORT

L’adeu a Sergi Mingote: Ens deixa un dels grans

L’adeu a Sergi Mingote: Ens deixa un dels grans
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La notícia de la mort de Sergi Mingote ha causat una profunda pena al món de l’esport i també en el si del partit socialista, on deixa excompanys i amics. Des del president del Govern, Pedro Sánchez, fins al del COE, Alejandro Blanco, nombroses personalitats han lamentat la pèrdua de l’alpinista, de l’exalcalde de Parets i de la persona. »Sit tibi terra levis (Que la terra et sigui lleu), company», ha escrit el seu company de partit Ferran Pedret a qui ha definit com a «gran alpinista i persona intel·ligent i de tracte afable i pròxim».

«Trista mort de Sergi Mingote al K2 −ha escrit a Twitter Pedro Sánchez−. Volia seguir fent història formant part de la primera expedició en coronar aquesta muntanya en ple hivern i un tràgic accident ha acabat amb la seva vida. Una abraçada enorme per als éssers estimats d’aquest grandíssim esportista

Encara més sentit ha sigut el missatge de Salvador Illa, amic personal de Mingote. «Consternat per la notícia de l’accident que ha acabat amb la vida d’un magnífic esportista, exalcalde socialista de Parets i amic personal. Una abraçada i tot el meu carinyo a la família i amics de Sergi Mingote», ha dit el ministre de sanitat.

Reivindicació a l’Everest

«Va deixar la tasca municipal per dedicar-se a la seva gran passió. El trobarem a faltar», ha assenyalat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, secundat per Miquel Iceta: «Catalunya perd un gran esportista i els socialistes un company». UGT, de la que va ser militant, ha recordat les «moltes lluites» a què es va unir i com va portar la campanya de les 35 hores setmanals al cim més alt del món, l’Everest.

Notícies relacionades

La més alta instància de l’esport espanyol, el Comitè Olímpic, l’ha definit com «una de les icones de l’alpinisme espanyol», alhora que ha agraït a Mingote «el seu recolzament a la candidatura Barcelona-Pirineu 2030». El mateix president del COE, Alejandro Blanco, també s’ha mostrat desolat en el seu compte personal de Twitter. «Consternat per la mort de Sergi Mingote, un fantàstic alpinista i una gran persona. Vull enviar el meu més sincer condol als seus familiars i amics, i a la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya. Descansa en pau».

També des del món de l’esport, la ultrafondista Núria Picas ha lamentat la pèrdua i posat en relleu la figura de l’alpinista. «Notícies molt tristes des del K2. Ens en deixa un dels grans, Sergi Mingote. Molta força als familiars, amics i companys de cordada. DEP".

Temes:

Muntanyisme