Tràgic desenllaç

Traslladen el cos del muntanyenc espanyol Sergi Mingote des del K2

El cos de l’alpinista serà portat aquest dilluns a Islamabad, des d’on està previst començar el procés de repatriació a Espanya

cim-manaslu-3x8000-1

cim-manaslu-3x8000-1

1
Es llegeix en minuts

El cos del muntanyenc espanyol Sergi Mingote va ser traslladat aquest diumenge des del campament base del K2 a la localitat de Skardu, del Pakistan, en helicòpter, i demà serà portat a Islamabad.

El portaveu del Club d’Alpinisme del Pakistan, Karrar Haidri, va informar a Efe que el trasllat a Skardu s’ha completat avui aproximadament a les 16.00 hora local (11.00 GMT) en un helicòpter de l’Exèrcit pakistanès. El cos de l’alpinista serà traslladat demà dilluns a Islamabad, des d’on està previst començar el procés de repatriació a Espanya.

Mingote, de 49 anys, va morir ahir durant la seva expedició a la muntanya K2 (8.611 metres), la segona més alta del món, després de tenir una caiguda baixant del Campament 1 al campament base avançat, on es va enviar un equip mèdic en va.

La seva mort va ser lamentada per dirigents de partits polítics, del món econòmic i d’entitats socials. L’ajuntament de Parets del Vallès (Barcelona) va decretar aquest dissabte cinc dies de dol oficial per la mort del seu exalcalde. Així mateix, les banderes del municipi onegen a mig pal i el balcó del consistori s’ha vestit amb un llaç negre en senyal de record i de dol per l’alpinista, que va néixer i créixer a Parets del Vallès.

Alpinista d’elit

Notícies relacionades

Alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència ha pujat 10 vuit mils, entre ells un doble ascens a l’Everest per les seves dues cares. Va arribar als «Sostres» dels 5 continents i va sumar més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6.000 metres. A més, va completar les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sahara, va travessar l’estret de Gibraltar nedant i a realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud, entre altres assoliments. La mort del veterà muntanyenc va coincidir amb la primera ascensió hivernal al K2, expedició que ell mateix coliderava, aconseguida per 10 nepalesos.

L’ascens al K2 a l’hivern, l’únic dels 14 vuitmils que no havia sigut coronat durant el període hivernal, estava considerat l’últim gran desafiament de la disciplina.

Temes:

Muntanyisme