ESPANYOL 0 – 2 OSASUNA

L’Espanyol s’acomiada de la Copa contra l’Osasuna

L’equip navarrès castiga dues pèrdues de pilota de l’equip blanc-i-blau, que va oferir una mala versió i es va quedar fora del bombo de vuitens (0-2)

L’Espanyol s’acomiada de la Copa contra l’Osasuna
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’etapa de l’Espanyol a la Copa del Rei ha acabat en setzens. L’equip blanc-i-blau ha perdut a l’RCDE Stadium contra l’Osasuna (0-2) i haurà de centrar-se a partir d’ara en la Lliga a la recerca de l’ascens a Primera. Els gols de Javi Martínez i Kike Barja han fet justícia al vist a l’RCDE Stadium.

Semblava partir com a favorit el líder de Segona contra el penúltim classificat de Primera, més encara després de veure les alineacions de cada equip. L’Espanyol, amb rotacions però un onze bastant reconeixible, però en el qual alguns noms com Vargas i Wu Lei van fer poc perquè Vicente Moreno els doni més minuts; l’Osasuna, amb molt pocs dels seus titulars, però aparentment amb més ganes de passar a vuitens.

Errors que costen gols

Al conjunt periquito se li va posar aviat l’eliminatòria costa amunt. Una mala sortida de pilota la va castigar l’Osasuna amb el 0-1. Javi Martínez es va internar en l’àrea, va retallar David López i va disparar col·locat al segon pal per batre a Oier (m. 9).

Va voler portar el pes del partit l’equip local i no li va importar al visitant, perquè l’Espanyol no aconseguia trepitjar l’àrea de Juan Pérez. Budimir va tenir a prop el segon amb un xut a l’àrea petita que va poder repel·lir Dídac abans que David López tingués la millor de l’Espanyol (gairebé l’única) en tota la primera meitat: un control forçat amb la puntera i una rematada forçada i tou de cap que va aturar el porter ‘rojillo’.

Si el 0-1 va venir d’un error, el 0-2 va vorejar el ridícul. Córner a favor de l’Espanyol, que treu ras cap a la frontal en una, però l’experiquito Roncaglia s’avança a l’encreuament i recorre el camp a tota velocitat fins a trepitjar l’àrea i cedir a l’arribada de Kike Barja, que no falla davant Oier per anotar el seu quart gol en aquesta edició de la Copa.

Vicente Moreno va moure la banqueta i va anar donant entrada a Embarba, Raúl de Tomás, Darder, Melamed... Però ni amb tots els seus pesos pesants sobre la gespa va variar el rumb d’un partit cada vegada més decantat del costat navarrès, que no va veure perillar la classificació en cap moment i que fins i tot va poder marcar el tercer en un cop de cap d’Enric Gallego (ex de la pedrera de l’Espanyol) que no va arribar a porteria. Només en el minut 88 una falta a la frontal executada per RDT es va estavellar contra el pal després de rebotar a la barrera, una ocasió que va esperonar els periquitos, que en afegit van tenir una altra ocasió amb un cacau de Nico Melamed que va repel·lir Juan Cruz. Massa tard en qualsevol cas.

Fitxa tècnica

ESPANYOL: Oier; Óscar Gil, Calero, Cabrera, Dídac; David López, Fran Mérida; Vargas, Melendo, Wu Lei; Puado. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Embarba, Darder i Raúl de Tomás per Melendo, David López i Puado (m. 53); Nico Melamed per Vargas (m. 67) i Vadillo per Wu Lei.

Notícies relacionades

OSASUNA: Juan Pérez; Roncaglia, Navas, Unai García, Manu Sánchez; Kike Barja, Javi Martínez, Lucas Torró, Jony; Gallego, Budimir: Tècnic: Jagoba Arrasate: Canvis: Oier Sanjurjo, Nacho Vidal i Íñigo Pérez per Lucas Torró Budimir i Roncaglia (m. 67); Roberto Torres per Jony (m. 76); Rubén García per Kike Barja (m. 84).

GOLS: 0-1 (m. 9), Javi Martínez; 0-2 (m. 29), Kike Barja.