El 14x1000 de Sergi Mingote, la seva col·laboració amb EL PERIÓDICO

L’alpinista disfrutava marcant-se reptes i això va donar peu a una sèrie d’articles en els quals explicava les seves gestes a la muntanya

sergi-mingote-oct

sergi-mingote-oct

1
Es llegeix en minuts

Sergi Mingote, mort en un accident al K2 al Pakistan, era un aventurer que disfrutava marcant-se reptes. De fet, la mort l’ha trobat mentre intentava aconseguir un d’aquests reptes: ser el primer alpinista en arribar al cim del K2 a l’hivern. Aquests reptes el van portar a iniciar una intensa col·laboració amb EL PERIÓDICO que es va traduir en el blog El 14x1000 de Sergi Mingote.

Notícies relacionades

El 18 de juliol del 2019, Mingote –que va deixar l’alcaldia de Parets del Vallès per dedicar-se de ple a l’alpinisme– va entrar en el rècord Guinness de l’alpinisme després d’ascendir sis vuitmils en tot just un any i dos dies sense l’ajuda d’oxigen artificial. No satisfet amb això, el setembre d’aquell mateix any va anunciar la seva intenció de seguir endavant amb la seva gesta i doblar la seva aposta: ascendir els 14 vuitmils del planeta en tan sols 1.000 dies. Així va néixer el ‘14x8000 Catalonian Project Pirineus Barcelona 2030’, nom d’un ambiciós projecte que unia institucions, federacions, associacions i organismes i que tenia a més l’objectiu de promocionar la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, dels quals l’alpinista era ambaixador. El maig d’aquest 2021 era la data prevista per culminar la gesta.

La pandèmia del coronavirus va alterar els seus plans i va veure, per exemple, com l’expedició al Nepal quedava cancel·lada. Però aquest contratemps no va frenar la seva activitat. El juny passat, es va embarcar en una aventura amb bicicleta denominada ‘Olympic Route PiriBCN 2030’ i que el va portar per 10 països europeus per promocionar la candidatura olímpica de la capital catalana.

Temes:

Muntanyisme