• En només 31 minuts, l’equip blanc-i-vermell va firmar un contundent 0-3

• Ajara, en la seva estrena amb l’Atlètic, va aconseguir dos gols en només 10 minuts

• La velocitat per la banda dreta de Ludmila va trencar un fràgil Llevant

3

L’Atlètic de Madrid tenia pressa. A la mitja hora de final ja golejava amb comoditat el Llevant posant el seu nom a la Supercopa d’Espanya. I això que l’equip valencià va arrencar amb energia, però un parell de galopades de Ludmila per la banda dreta blanc-i-vermella van trencar la seva resistència. I el conjunt matalasser va aixecar el primer títol de la temporada.

El 0-1 inicial va néixer, no obstant, d’una internada d’Ajara, que va acabar en gol a través de la rematada de Deyna Castellanos, que va comptar amb la inestimable ajuda de Paraluta, la portera del Llevant, a qui se li va escapar furtivament la pilota entre les mans i el cos. Era el minut 18 i el pròleg que el pitjor estava per arribar per al conjunt valencià.

Debut espectacular

Altre cop, el mateix guió. I els papers canviats perquè Ludmila va trencar en velocitat i Ajara, la golejadora camerunesa que no porta ni 15 dies amb la samarreta blanc-i-vermella, certificava el segon gol (0-2, m. 21). I aquest capítol es va tornar a repetir. Ludmila corre i passa. Ajara controla, dribla i marca (0-3, m.31). Ja no hi havia final.

En tot just 13 minuts, el Llevant havia encaixat tres gols, incapaços de contenir el vendaval ofensiu de l’equip de Sánchez Vera, que havia tornat a la banqueta de l’Atlètic feia només quatre dies.

Va tenir temps per eliminar al Barça, el gran favorit del torneig, i per emportar-se la Supercopa amb una espectacular mitja hora en què va deixar sense opcions el conjunt valencià.

Quan va voler entrar dins el partit, sobretot en l’últim tram de la primera meitat, el Llevant va topar amb la solidesa de Lindahl, l’experta portera sueca (37 anys) de l’Atlètic. Va apagar les opcions que tenia l’equip de María Pry d’intentar enganxar-se, tot i que fos tímidament, a la final.

Domini del Llevant sense punteria

Lindalh va fer dues grans parades. Primer a Zornoza i després a Andonova, amb un excel·lent xut des de fora de l’àrea que va trobar una ràpida i encertada resposta de la portera blanc-i-vermella.

Després del descans, el Llevant va apel·lar a l’orgull per intentar donar emoció a una final que amb prou feines havia durat mitja hora. Va dominar la segona meitat, va generar perill, tot i que al final sempre apareixia Lindahl.

Deixant, això sí, boniques jugades com les d’Eva Navarro, que va firmar una impressionant conducció d’àrea a àrea, esquivant fins a quatre jugadores de l’Atlètic. Una acció superba que retratava, no obstant, la ineficàcia del Llevant.

Quan no era Lindahl emergia Laia Aleixandri, la jove defensa de Santa Coloma de Gramenet (20 anys), que va completar un partit impecable. Irreprotxable, sense cap error. Va tenir un parell d’accions defensives que eren, en realitat, dos gols que va evitar.

La fitxa del Llevant - Atlètic (0-3)