Bàsquet

L’NBA no es planteja cancel·lar la temporada malgrat els casos de Covid-19

Ha calgut suspendre tres partits per contagis en les plantilles de diversos equips

nba-bandera

nba-bandera

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’NBAva anunciar aquest dimecres que, malgrat l’augment entre els jugadors de casos positius de Covid-19 i de la cancel·lació de partits no té previst suspendre la competició, almenys per ara, segons ha informat Efe.

Després d’haver reforçat dimarts els protocols de salut i seguretat, l’NBA també va descartar l’opció d’establir una altra bombolla, com la d’Orlando (Florida), on va concloure la temporada 2019-2020.

La impossibilitat dels equips de reunir un grup mínim de vuit jugadors va provocar la cancel·lació de tres partits: Boston-Orlando, Washington-Utah i Phoenix-Atlanta.

El primer partit cancel·lat va ser el 23 de desembre, al segon dia d’haver començat la temporada regular, quan els Houston Rockets van quedar minats pel contagi d’alguns dels seus jugadors. A més, ja s’han donat casos de jugadors que han donat positiu per segona vegada.

Ni la possibilitat de reunir el nombre mínim de vuit jugadors per complir el partit és vista com a positiva per entrenadors i directius, ja que, segons coincideixen, no hi ha manera de competir en forma contra rivals complets.

Els nous protocols de l’NBA restringeixen els hostes als hotels de l’equip visitant. A més, les habitacions d’hotel ara estan tancades per als hostes que no pertanyen a la comitiva d’aquesta franquícia. Juntament amb això, el moviment de jugadors i personal està limitat quan estan de viatge i ara tots dos tenen prohibit sortir de l’hotel per a activitats fora de l’equip. Anteriorment, als jugadors se’ls permetia dos convidats a les habitacions, incloent-hi familiars i amics personals de tota la vida.

«Soc un home adult. Faré el que vulgui fer. Si vull anar a veure la meva família, aniré a veure la meva família», va assenyalar Hill. «No em poden dir que m’he de quedar en una habitació les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Si és així de seriós, llavors potser no hauríem d’estar jugant. Però és la vida; ningú pot cancel·lar la seva vida sencera per competir».

Notícies relacionades

Ara, els jugadors han d’utilitzar també una mascareta en tot moment, i només se la podran treure quan hagin sortit a la pista a competir. Hi ha un breu període de «refredament» en una àrea designada per quan acaben de sortir del joc, però es requereixen mascaretes a la banqueta i al vestidor.

«És el que es necessita, i estic disposat a fer el que sigui necessari per desfer-me d’aquesta cosa de Covid», va declarar l’escorta titular del Thunder, el canadenc Shai Gilgeous-Alexander. «Si això significa que he d’utilitzar una màscara a la banqueta en tot moment, és el que és i ho faré. Vull tornar a la vida normal, i el que sigui necessari per tornar, estic disposat a fer-ho».

Temes:

Coronavirus