MOTOR

Barreda es queda sense gasolina i abandona el Dakar

  • El pilot de Castelló es va saltar un punt de proveïment, va sol·licitar l’assistència de l’equip mèdic i va acabar retirant-se

  • L’argentí Benavides va reforçar el seu liderat en motos abans de l’etapa final que es disputa aquest divendres

  • En cotxes, es va emportar el triomf Al-Attiyah, però Peterhansel continua com a líder sòlid i acaricia el seu 14è títol en la prova

Barreda es queda sense gasolina i abandona el Dakar
1
Es llegeix en minuts

L’espanyol Joan Barreda (Honda) va donar per acabada aquest dijous la seva participació en el Ral·li Dakar, després de quedar-se sense gasolina a meitat de l’11a i penúltima etapa. El castellonenc es va saltar el punt de proveïment i es va quedar sense carburant al dipòsit del seu Honda en el quilòmetre 267 dels 464 d’especial, entre Al’Ula i Yanbu.

Segons va informar l’organització de la prova, que per segon any consecutiu es disputa a l’Aràbia Saudita, Joan Barreda va sol·licitar «l’assistència de l’equip mèdic» i va ser traslladat en helicòpter al bivac, confirmant la seva retirada de la carrera. Barreda era quart en la general a un quart d’hora del liderat abans del contratemps.

El pilot britànic Sam Sunderland (KTM) es va imposar en l’etapa, mentre l’argentí Kevin Benavides (Honda) va reforçar el seu liderat gràcies al mal dia de Ricky Brabec (Honda), que va perdre gairebé 13 minuts respecte al vencedor. D’aquesta manera, l’argentí iniciarà divendres l’última etapa amb 4:12 d’avantatge sobre Sunderland i 7:13 respecte a Brabec.

Peterhansel, controlador

En cotxes, el triomf d’etapa va ser per al qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), la seva cinquena victòria parcial en la present edició, però no va poder retallar-li ni dos minuts a Peterhansel, líder sòlid, mentre que Carlos Sainz (Mini) va ser tercer a 2:26.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, ‘Monsieur Dakar’, que atresora en el seu palmarès un total de 13 títols entre les categories de cotxes i motos, està a punt d’aconseguir el 14è entorxat, 30 anys després del primer que va conquerir sobre dues rodes.

Afrontarà l’última especial amb més de 15 minuts d’avantatge sobre Al-Attiyah, per la qual cosa en tindrà prou amb no cometre errors per regnar en cotxes per vuitena vegada. Per la seva banda, Sainz apunta al tercer lloc final a més d’una hora de Peterhansel.

Temes:

Dakar