Supercopa femenina a Almeria

El Barça s’estavella davant l’Atlètic en els penals en una nit desgraciada

  • L’equip blaugrana no podrà revalidar el títol al caure en semifinals davant l’equip blanc-i-vermell, que es jugarà el títol dissabte amb el Llevant

  • Alexia va portar el partit a la pròrroga amb un excel·lent gol de falta, però en la tanda decisiva només va marcar Marta Torrejón (1-1, 3-1)

  • Les blaugrana van reclamar dos penals clars que va passar per alt l’àrbitra. L’absència de VAR tampoc va ajudar

El Barça s’estavella davant l’Atlètic en els penals en una nit desgraciada
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Barça va perdre el primer partit de la temporada en el pitjor moment. L’equip de Lluís Cortés, que acumulava golejades a la Lliga i arribava a la Supercopa d’Almeria com a claríssim favorit, es va acomiadar a les semifinals davant l’Atlètic (1-1, 3-1 en els penals). Va ser una nit desgraciada per a les blaugrana, que es van estavellar davant el mur blanc-i-vermell i l’absència del VAR. L’àrbitra va escamotejar dos penals a les catalanes. El conjunt madrileny jugarà la final dissabte contra el Llevant, que va tombar el Logronyo (3-1) dimarts en la primera semifinal.

Feia pinta que la Supercopa podia ser un torneig malastruc i es va acabar confirmant la desgràcia. Tot va començar amb un desplaçament caòtic que va alterar el pla d’entrenaments. Horas abans del duel també es va conèixer la baixa per lesió de Lieke Martens, però res feia presagiar una dolorosa derrota.

La primera polèmica

Només fa falta fer un cop d’ull a la classificació de la Lliga per entendre la superioritat de les jugadores blaugrana, que sumen 33 punts en 11 partits. Ple de victòries, 62 gols a favor i només dos en contra. Les matalasseres van cinquenes, a cinc punts del Barça malgrat comptar amb tres partits més. 

La fortalesa culer també es va veure a l’estadi dels Jocs Mediterranis. El Barça va ser millor i va poder avançar-se amb ocasions de Patri Guijarro (m. 13) i Aitana (m. 53). A continuació es va produir la primera polèmica. Messeguer va escombrar Alexia, però l’àrbitra va mirar cap a un altre costat.

Tres errors

Notícies relacionades

No va ocórrer el mateix en un xut de Deyna que va desviar amb la mà Pereira (m. 66). Van Dongen no va fallar i va posar contra les cordes el Barça, que va tornar a protestar un altre penal per mans de la golejadora blanc-i-vermella. Tampoc va xiular la col·legiada.

Alexia va portar el partit a la pròrroga amb un gran gol de falta directa des de la frontal (m. 89), però els penals van acabar dictant sentència. L’Atlètic en va marcar tres i en el Barça van fallar Jennifer Hermoso, Mariona i Melanie. Només va marcar Marta Torrejón i el bloc de Cortés se’n va anar al carrer. L’any passat va guanyar el títol a Salamanca al batre en la final la Reial Societat per un escandalós 10-1.