controvèrsia a l'Argentina

Maradona es podria haver colpejat al costat oposat de l'operació

Una de les infermeres que va atendre l'estrella argentina informa d'un accident previ del futbolista abans que fos intervingut i del qual no va ser atès

jmdiaz56000760 pallbearers carry the casket of soccer legend diego maradona201127090840

jmdiaz56000760 pallbearers carry the casket of soccer legend diego maradona201127090840 / Argentina Presidency

1
Es llegeix en minuts

Rodolfo Baqué, advocat d’una de les infermeres que va atendre Diego Maradona els 10 dies anteriors a la seva mort, va explicar que l’exfutbolista va caure i es va fer un cop al cap al costat contrari al que s’havia operat, però que no va ser atès. «Maradona va caure el dimecres anterior a la seva mort. Va fer-se un cop, va caure i es va colpejar, i tampoc el van portar a un hospital a fer-se una ressonància o una tomografia», va dir Rodolfo Baqué al canal de televisió argentí TN.

Segons l’advocat, a Maradona no se’l va dur a cap hospital per ser atès. «Quan cau, l’aixequen. No va ser gran el cop. Però sí que va caure. S’havia colpejat al costat dret, contrari a l’operació. El van aixecar i va seguir la seva vida normal», va afegir Baqué. L’advocat va explicar que Maradona, quan va sortir de la clínica Olivos, on va ser operat d’un hematoma subdural, havia de ser atès per terapeutes i infermers, però que no va ser així.

Acomiadats pel futbolista

«Ells van ser acomiadats pel mateix Maradona, en principi avalat per la psiquiatra, que permet que se’n vagin», va indicar l’advocat. I va afegir que no hi havia ni metge clínic ni cardiòleg com a responsables a la casa del barri privat de San Andrés, a la província de Buenos Aires, on Maradona es recuperava de la neurocirurgia.

Notícies relacionades

Només va esmentar que en la conducció del xat que integraven les filles de Maradona hi havia la psiquiatra, que donava indicacions i medicació per a problemes psiquiàtrics, no del cor. Sempre segons l’advocat, la infermera Dahiana Madrid no li va poder prendre els signes vitals a Maradona perquè el futbolista la va acomiadar el primer dia de feina. Però l’entorn de l’astre li va demanar que es quedés i ella subministrava la medicació psiquiàtrica a un assistent perquè la prengués Maradona.

Així mateix, va dir que el dia de la seva mort, per insuficiència cardíaca, dimecres de la setmana passada, el va sentir caminar cap al bany químic que tenia a la seva habitació. 

Temes:

Maradona