ESPANYOL - SARAGOSSA (2-0)

L'Espanyol surt del clot

El conjunt blanc-i-blau s'imposa amb més solvència que brillantor a un Saragossa immers en una crisi profunda

Els gols de Óscar Gil i Darder, tots dos a la segona meitat, acaben amb una ratxa de tres partits sense guanyar

rdt zaragoza

rdt zaragoza

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol  ha sortit aquest diumenge del seu mal moment de resultats al derrotar un Saragossa en estat crític a l’RCDE Stadium (2-0). Després de tres jornades sense guanyar que li han costat el liderat, el conjunt de Vicente Moreno ha sumat tres punts vitals amb més eficàcia que brillantor gràcies als gols d’Óscar Gil Darder, tots dos a la segona meitat.

L’equip blanc-i-blau, que dimecres visitarà Cartagena, recupera el liderat momentàniament, a l’espera del que facin aquella tarda els dos equips que el precedien (els altres acabats de descendir). El Mallorca rep el Logronyo i el Leganés juga al camp de la Ponferradina.

El malson del rival

S’enfrontava l’Espanyol al seu malson, al que tem ser: un històric de Primera que va descendir de categoria fa 8 temporades confiant en un breu pas pel purgatori però que s’ha quedat encallat a Segona. L’any passat, abans de l’aturada, el conjunt aragonès semblava tenir l’ascens directe a la mà. Tot es va complicar amb la pandèmia, el ‘play-off’’ li va ser esquiu i en el dia d’avui estudia una nova tornada de Víctor Fernández a la banqueta per evitar un descens a Segona B que ja no sembla impossible.

Els 10 partits sense guanyar amb els quals ha arribat el Saragossa a Cornellà deixaven en simple mal moment la crisi de resultats de l’Espanyol, que havia sumat un punt dels últims nou possibles. El conjunt periquito necessitava recuperar la solidesa defensiva de l’inici de temporada i també ser més efectiu en els seus atacs.

L’Espanyol ha dominat davant un rival parapetat al darrere amb una línia de cinc, però li ha costat més d’una hora trobar el gol. A Pedrosa li ha faltat decisió per resoldre ell mateix en una preciosa assistència de Melendo per sobre de la defensa, i a Wu Lei instint assassí després de veure passar la pilota per davant després d’un toc d’esperó de Raúl de Tomás, que també ha tingut una bona ocasió que ha aturat amb solvència l’exblanc-i-blau Cristian Álvarez.

Gol anul·lat

Notícies relacionades

El Saragossa amb prou feines havia tingut dues ocasions (un contraatac en el primer minut aturat per Diego López i una clara oportunitat després d’una mala cessió del porter gallec), però, després de cedir punts en els últims trams de partit en les últimes jornades, la por era allà. Iván Azón ha arribat a marcar, però després d’un rebot en Gabriel Fernández, que estava en fora de joc. Un gol anul·lat a Iván Azón per fora de joc.

Per fi, un centre de Pedrosa l’ha baixat amb classe RDT en el punt de penal, ha cedit a Óscar Gil i el lateral, després d’estavellar el seu tret contra la defesa, ha insistit fins a marcar a batzegades (m. 69). Al Saragossa li tocava canviar el seu pla de partit i no n’ha sabut. Vicente Moreno ha donat entrada a Darder per lligar el partit i el centrecampista ha sentenciat amb un bonic gol: després de rebre de Melamed en la frontal, s’ha endinsat en l’àrea i amb una lleu esquivada ha fet caure Jair per guanyar-se l’espai per disparar (m. 83) i trencar la mala ratxa periquita.

Temes:

Espanyol