LLEGENDA DE L'HANDBOL

Juan de Dios Román, en estat greu després d'haver patit un vessament cerebral

L'artífex de l'època daurada de l'handbol espanyol no ha pogut ser intervingut de l'accident vascular

zentauroepp55998540 15 02 2013 juan de dios rom n presidente federaci n espa ola201127103649

zentauroepp55998540 15 02 2013 juan de dios rom n presidente federaci n espa ola201127103649 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juan de Dios Román, de 77 anys, que va ser entrenador de la selecció espanyola d’handbol i president de la mateixa federació entre el 2008 i el 2013, es troba en estat molt greu després d’haver patit un vessament cerebral irreversible, que l’ha mantingut hores en estat crític, segons ha informat l’Associació d’Entrenadors d’Handbol (AEBM).

L’extècnic va patir «un vessament cerebral irreversible», tal com van assenyalar tant la mateixa AEBM, com el periodista i bon amic de Román, Luis Miguel López, ex director general del BM Ciudad Real i BM Atlètic de Madrid.

«Sento un immens dolor per la situació que està passant el meu amic, el meu germà, Juan de Dios Román. M’arriben notícies alarmants. El seu estat és crític. És un pal massa dur per als que l’admirem com a esportista i l’estimem com a amic. ¡Quin dolor!», va escriure a Twitter.

L’exseleccionador va ser traslladat aquest dijous a la nit a l’Hospital La Paz de Madrid, on se li va diagnosticar el vessament. Els metges van desaconsellar la intervenció quirúrgica i el van sedar perquè no patís.

A principis d’any ja va ser intervingut després que la metàstasi sorgida d’un càncer de pulmó se li traslladés al maluc.

Clau en l’èxit de l’handbol espanyol

Juan de Dios Román és una peça indispensable per explicar el desenvolupament de l’handbol inicial a Espanya, tant en clubs com en la selecció.

Durant la seva etapa com a seleccionador, el de Mèrida va obtenir cinc medalles. Dos de plata en els Europeus d’Espanya (1996) i Itàlia (1998), i tres bronzes en el Campionat d’Europa de Croàcia (2000) i els Jocs Olímpics d’Atlanta (1996) i Sydney (2000).

Notícies relacionades

En clubs, és un dels entrenadors més premiats del món. Amb ell al capdavant, l’extint Atlètic de Madrid es va convertir en el primer equip espanyol a disputar la final de la Copa d’Europa l’any 1985 i el va fer campió de la Copa del Rei en quatre ocasions, a més d’haver aconseguit nombrosos títols dirigint el BM Ciudad Real. 

S’hi sumen també les medalles aconseguides pels diferents combinats durant la seva etapa presidint la federació, del 2008 al 2013.

Temes:

Handbol