declaracions a la cadena ser

Irene Lozano: «Es pot inhabilitar el president de LaLiga en qualsevol moment»

«Tebas i Rubiales hauran de plantejar-se si presten un bon servei al futbol», ha sentenciat la presidenta del Consell Superior d'Esports

zentauroepp54850100 irene lozano200910100636

zentauroepp54850100 irene lozano200910100636 / Oscar J Barroso - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), Irene Lozano, ha assegurat que poden prendre la decisió d’«inhabilitar el president de LaLiga», Javier Tebas, «en qualsevol moment» després que hagi confirmat que estan treballant sobre una denúncia presentada pel Reial Club Devortivo de la Corunya.

«Quan vam conèixer la informació de possibles vincles entre LaLiga i el Fuenlabrada ens va semblar el més raonable que la Fiscalia ho investigués», ha dit aquesta passada nit Irene Lozano en declaracions a ‘El Larguero’ de la cadena SER, on també va ser preguntada sobre el fill de Javier Tebas, que integra el consell d’administració de l’esmentat club madrileny. «Em sembla que no és el més exemplar. Són uns vincles que de seguida desperten una sospita de dubte», ha afegit la Secretària d’Estat per a l’Esport, que va tenir diversos missatges per a Tebas i per a Luis Rubiales, el seu homòleg en la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

«Crec que és possible la pau Lliga-Federació. Si no porten la pau, Tebas i Rubiales hauran de plantejar-se si presten un bon servei al futbol o no. Hi ha un problema greu que resta potència al nostre esport. Es consumeix moltíssima energia en batalles absurdes. És obvi que l’esperit està molt dissolt. Deixar de lluitar és com deixar de fumar, cal deixar-ho moltes vegades fins que ho deixes del tot», ha apuntat.

A més, preguntada pel canvi dels horaris, que s’ha produït a 48 hores de l’inici de la Lliga, Lozano admitimó que «probablement» s’havia d’haver comunicat abans. «Tots estem treballant en situacions molt difícils, no vull criticar ningú», ha manifestat.

L’esport no professional

En altres qüestions, sobre l’acord per a la tornada de l’esport no professional, la presidenta del CSD ha explicat la seva satisfacció perquè «hi havia tanta gent per posar d’acord que crec que és el millor que se li pot brindar a l’esport no professional». «Crec que hem fet una feina extraordinària», ha indicat.

Notícies relacionades

A més, Lozano ha confirmat que han recomanat a la Federació la realització d’una PCR abans del començament de les competicions. «Hem preguntat en quines condicions sanitàries s’ha de fer i també ens hem ofert a posar-hi part dels diners. També algunes comunitats. Veig un esperit d’arribar a un acord».

«En tots els esports no professionals s’ha establert: les comunitats autònomes podran decidir si permetre fins a 500 persones en espai tancat i 1.000 a l’aire lliure», ha sentenciat sobre l’aforament a les instal·lacions esportives.

Temes:

Javier Tebas