El Govern central porta Tebas a la Fiscalia pels seus vincles amb el Fuenlabrada

El cas va arrencar amb la polèmica suspensió del partit de Segona entre el conjunt madrileny i el Deportivo

marcosl53688039 file photo  la liga president javier tebas poses during an i200830135443

marcosl53688039 file photo la liga president javier tebas poses during an i200830135443 / Paul Hanna

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero

El Govern central ha portat a la Fiscalia el president de LaLiga, Javier Tebas, perquè investigui els seus vincles amb el CF Fuenlabrada, segons ha avançat La Sexta i han confirmat fonts del Consell Superior d’Esports a EL PERIÓDICO. 

El cas va arrencar amb la polèmica suspensió del partit de l’última jornada de Segona entre el conjunt madrileny i el Deportivo de la Corunya, que es va haver d’ajornar per casos de coronavirus en el primer dels equips. Equips afectats per la decisió, com el mateix equip gallec i el Numància, van denunciar els fets. 

L’Executiu ha posat en coneixement del ministeri públic els presumptes vincles del president de LaLiga amb el club madrileny, que corre el risc de ser descendit a Segona B si es demostra que va incomplir el protocol anticoronavirus, després de comprovar que els òrgans competents de la patronal i la RFEF han portat l’assumpte «a via morta».

Així, divendres passat el Ministeri de Cultura i Esport va donar la instrucció d’acudir a la justícia després que en les últimes setmanes s’hagin anat succeint «informacions preocupants», segons van indicar fonts de l’Executiu, sobre els presumptes vincles de Tebas i el Fuenlabrada que haurien «generat alarma» en «nombrosos àmbits» de l’esport espanyol.

Notícies relacionades

Tebas va defensar que el Fuenlabrada, club en què un dels seus fills, Javier Tebas Llanas, integra el Consell d’Administració, no va incomplir el protocol sanitari i el Deportivo-Fueblabrada es va acabar jugant amb triomf local (2-1) malgrat que el Depor estava descendit a Segona B.

El ‘Fuenla’ es va quedar fora del ‘play-off’’ d’ascens, que va jugar l’Elx, equip que finalment va aconseguir la tercera i última plaça per a LaLiga Santander 2020-21 després de derrotar el Saragossa i el Girona en les dues eliminatòries.