fase final a alemanya

Sevilla, Inter i Manchester United, favorits en el desenllaç de l'Europa League

L'equip andalús es mesurarà aquest dimarts amb el Wolverhampton a quarts

rpaniagua54384829 duisburg  germany   06 08 2020   sevilla   s youssef en nesy200806210525

rpaniagua54384829 duisburg germany 06 08 2020 sevilla s youssef en nesy200806210525 / Wolfgang Rattay POOL

2
Es llegeix en minuts
Efe

Cinc antics guanyadors de la competició, entre els quals els gegants Manchester United, Inter de Milà i Sevilla: la ‘Final 8’ de l’Europa League, que comença dilluns a Alemanya, presenta un cartell de luxe, malgrat el solapament de dates amb la Lliga de Campions a Lisboa.

Manchester United, Inter de Milà, Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen i per descomptat el Sevilla, amb el rècord de títols (5), han conquerit en alguna ocasió la segona competició europea, bé amb la seva denominació actual o sota l’anterior de Copa de la UEFA.

Quatre seus

Però són els ‘Diables Vermells’ amb Paul Pogba, Bruno Fernandes o Marcus Rashford el rival a batre en aquest torneig amb un nou format, obligat pel coronavirus, i calcat al de la Lliga de Campions: partits a eliminació directa des de quarts de final, tots a porta tancada i en quatre seus a Alemanya (Düsseldorf, Colònia, Duisburg, Gelsenkirchen).

El United afronta la fase final de l’Europa League en estat de gràcia, amb 14 partits consecutius sense perdre en el campionat domèstic que li van valer un butlleta per disputar la pròxima edició de la Lliga de Campions.

El tècnic Ole Gunnar Solskjaer va tornar l’ànima a l’equip. Una victòria a Europa League li obriria les portes al selecte grup d’entrenadors històrics del club, al nivell de José Mourinho, l’anterior tècnic que va portar el United a guanyar l’Europa League (2017).

La prova anglesa

A quarts de final, el United serà clar favorit aquest dilluns davant el Copenhaguen danès, un equip sense gairebé experiència en aquests combats. En cas de passar a semifinals, l’esperaria el Sevilla o el Wolverhampton. El conjunt andalús és l’especialista de la competició, amb els cinc títols conquistats al segle XXI, tres d’ells consecutius 2014-2015-2016.

L’equip dirigit per Julen Lopetegui va deixar dijous a la cuneta la Roma a vuitens (2-0) a Duisburg. Ara tenen davant l’inesperat Wolverhampton, 7è en l’última Premier, i sense res a perdre en aquest torneig.

A l’altra part del quadro, l’Inter de Milà haurà de fer honor al seu favoritisme desfent-se d’un Leverkusen que juga gairebé a casa, i que compta a les seves files amb els joves talents Kai Havertz i Moussa Diaby.

Lukaku, en forma

Notícies relacionades

Els ‘nerazzurri’, guanyadors de la competició per última vegada el 1998, venen d’eliminar un lluitador Getafe (2-0). El conjunt llombard també va finalitzar la Serie A com un coet, amb una sola derrota en les 12 dates des de la represa de la competició al juny. Les seves esperances d’atac estan posades en el belga Romelu Lukaku.

Si supera l’obstacle del Leverkusen, l’Inter s’enfrontaria per un lloc a la final al guanyador del duel entre el Shakhtar Donetsk d’Ucrania i el Basilea suís.

Temes:

Europa League