LA INTERMINABLE POLÈMICA A SEGONA

El Reial Saragossa demana al CSD la suspensió del 'play-off' d'ascens

El club aragonès remarca «la falta d'integritat i el risc per a la salut» d'«una segona onada de la Covid-19

rpaniagua54365238 graf9040  zaragoza  05 08 2020   el presidente del real zara200808194648

rpaniagua54365238 graf9040 zaragoza 05 08 2020 el presidente del real zara200808194648 / Tino Gil www tinogil es

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Reial Saragossa ha sol·licitat al Consell Superior d’Esports (CSD) la suspensió del ‘play-off’ d’ascens a la Primera Divisió del futbol espanyol per la falta d’integritat i el risc per a la salut davant el que consideren en el seu recurs d’alçada com «una segona onada» de la Covid-19.

El club ha explicat en un comunicat que al no rebre contestació del seu requeriment del passat dia 4 d’agost davant les autoritats esportives, reitera els seus arguments i sol·licita el final de la competició.

En el recurs, l’equip entrenat per Víctor Fernández argumenta que l’acord adoptat per a la variació de les dates de la disputa de la promoció d’ascens i l’«excessiu retard» de la disputa del ‘play-off’ causa al club «un mal esportiu d’impossible reparació», ja que un dels seus millors jugadors i màxim golejador, l’hispanocolombià Luis Suárez Charris, no podrà ser part en aquests enfrontaments.

Adulteració de la competició

Aquesta circumstància vulnera el ‘fair play’ esportiu sol·licitat per la FIFA a la seva guia sobre el coronavirus i la tornada a les competicions amb data el 7 d’abril de 2020 i provoca «una evident falta d’igualtat d’oportunitats i la consegüent adulteració de la competició».

Al ser privats per circumstàncies alienes i impossibles de preveure d’un dels seus millors jugadors, continuen, se situen en «inferioritat manifesta sense incomplir cap regla».

Tres solucions

Així, l’equip saragossà proposa, en la mateixa línia que ja havia plantat en el seu requeriment previ, una d’aquestes tres solucions. La primera consisteix a acordar l’ascens dels sis equips de Segona Divisió que van acabar en les posicions de l’1 al 6 en la temporada regular. Si així fos, i amb el descens dels tres últims de Primera Divisió, la temporada 2020-2021 tindria 23 equips en la màxima categoria.

Notícies relacionades

Alternativament, que, «d’acord amb la impossibilitat de jugar un ‘play-off’ amb les mateixes armes, equitativament i sense adulterar la competició», els partits a jugar fossin tots definitivament acabats amb 0-0, el que, per la reglamentació, faria que el més ben classificat, el Reial Saragossa, fos qui tingués dret a ascendir.

Si no es contemplés aquest segon suposat, sol·liciten que el seu equip, com a tercer classificat en la temporada regular, sigui reconegut com a millor i per tant com el que té de dret esportiu a l’ascens.