CAMÍ DE LA CHAMPIONS

El 'cas Arthur' marca la tornada a la feina del Barça

Dembélé, Griezmann i Lenglet s'exerciten al marge del grup

jdomenech52886504 deportes arthur melo entrenando en casa instagram200322205002

jdomenech52886504 deportes arthur melo entrenando en casa instagram200322205002

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El 'cas Arthur' ha marcat la tornada als entrenaments del Barça. El centrecampista brasiler, que des que va ser traspassat a la Juve no ha disputat ni un sol minut en els últims cinc partits, s'ha cansat i no vol tornar a posar-se a les ordres de  Quique Setién. A més de la seva absència, la gran novetat ha sigut la presència de Dembélé, que s'ha exercitat, tot i que al marge dels seus companys.

El club ja ha obert un  expedient  a Arthur, que continua volent avançar la seva sortida i que s'havia resistit a ser traspassat, però que va acabar acceptant entrar en l'operació Barça-Juve que, a més de servir per quadrar els escassos comptes blaugranes (72 milions, més 10 en variables), suposarà l'arribada per 60 de Pjanic al Camp Nou. Des de la secretaria tècnica no entenen que, mentre el centrecampista bosnià continua complint amb professionalitat el seu contracte fins al 30 d'agost, el brasiler no faci el mateix, una cosa que consideren que és una falta de respecte als seus companys. Tot i que han estat parlant amb ell, no hi ha hagut manera d'aconseguir que reconsideri la seva decisió de quedar-se al Brasil. 

Sense fons d'armari

El jugador se sent utilitzat i menyspreat. Ell havia sigut reticent a entrar en l'intercanvi de cromos i per quadrar caixes, perquè, com repetia, el seu objectiu era triomfar a Barcelona. I va acceptar perquè entenia que era un favor per al club, que necessitava tant sí com no equilibrar els seus balanços abans del 30 de juny. I quan ho va fer Setién es va oblidar d'ell. Mentre Sarri ha continuat comptant amb Pjanic, Setién no ha fet gens de cas a Arthur des que li va donar quatre minuts a Vigo hores abans que viatgés a Torí per rubricar la seva marxa. No només això. Els diferents dards que el tècnic càntabre li ha enviat públicament també han acabat la paciència del jugador, que ha decidit plantar-se. Malgrat això, la realitat és que el Barça no va sobrat de fons d'armari, especialment al centre del camp. Amb les sancions de  Busquets i Vidal,  només hi ha quatre centrecampistes per enfrontar-se al Nàpols:  De Jong, Rakitic, Sergi Roberto i Riqui Puig. En cas de lesions, el tècnic càntabre hauria de fer algun experiment en la medul·lar. 

L'arenga de Vidal

Notícies relacionades

«Començant des d'avui a preparar el nostre gran desafiament... Som-hi, equip, que aquesta Champions ha de ser la nostra», tuitejava ahir Vidal, intentant esperonar el seu companys i una afició que està una mica moixa malgrat que el ceptre europeu estigui a tan sols quatre victòries de distància. 

Després de sotmetre's als tests PCR per assegurar-se que continuaven lliures de coronavirus, els jugadors blaugranes han tornat a entrenar una setmana després amb la novetat de Dembélé, que no juga des del 27 de novembre; de fet, aquesta setmana es compleixen els sis mesos fixats al febrer al ser operat. Tot i que no ha descartat la seva presència davant el Nàpols, el seu historial de lesions i recaigudes fa que hi hagi molts dubtes que pugui arribar a temps per a la tornada de la Champions el 8 d'agost. Els seus compatriotes  Griezmann i Lenglet  també s'han exercitat al marge del grup per recuperar-se de les seves lesions, tot i que en els seus casos es dona per fet que estaran en condicions d'enfrontar-se al Nàpols. Setién podria fins i tot comptar amb Araujo, després de la lesió del turmell dret que es va fer diumenge jugant amb el filial contra el  Sabadell en la promoció d'ascens.