TERRATRÈMOL A L'ESPORT GAL

Dimiteix el president de la federació francesa d'esports de gel per l'escàndol d'abusos sexuals

L'expatinadora Sarah Abitbol va publicar un llibre en el qual assegura haver sigut violada per l'entrenador Gilles Beyer i denuncia la passivitat dels dirigents

jmexposito52186864 french ice sports federation  ffsg  president didier gailhag200208165438

jmexposito52186864 french ice sports federation ffsg president didier gailhag200208165438 / PHILIPPE LOPEZ

1
Es llegeix en minuts

Didier Gailhaguet, president de la Federació francesa d’Esports de Gel, ha dimitit aquest dissabte després d’una reunió federal i després de les pressions del Govern, que el va instar a abandonar el seu lloc després que aquesta setmana sortissin a la llum diverses denúncies d’abusos sexuals contra entrenadors.

Gailhaguet, que després de la petició de la ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, va assegurar que no dimitiria per haver comès «errors però no faltes» i va acusar la ministra de «moralista», va cedir finalment davant de la pressió i va anunciar aquest dissabte la seva decisió a la sortida de la reunió de la Federació. «Buscant que la situació es calmi, he pres amb filosofia, dignitat i sense amargor la sàvia decisió de dimitir», va anunciar a la premsa, davant qui va denunciar una «dictadura ministerial» que hauria fet pressió en aquesta sortida.

La denúncia d’Abitbol

Gailhaguet, de 66 anys, presideix la Federació de forma gairebé initerrumpida des de 1998 i s’ha vist en el centre de la tempesta mediàtica des que l’expatinadora Sarah Abitbol, bronze als mundials del 2000, va publicar un llibre en el qual assegurava haver sigut violada per l’entrenador Gilles Beyer.

El seu testimoni, en el qual també denunciava la passivitat de la federació davant aquestes pràctiques, en va destapar d’altres de patinadores que també parlaven d’una ‘llei del silenci’ al món del patinatge i llançaven els seus dards contra Gailhaguet.

Notícies relacionades

«És una primera etapa. Les accions iniciades pel ministeri d’Esports per analitzar les fallades que han permès que es produeixin actuacions greus i a llarg termini al si de la federació», va dir a Twitter Maracineanu, que va assegurar que les investigacions aniran «fins al final». «L’hi devem a les víctimes», va afegir.

Per la seva part, Abitbol, ha assegurat a la revista ‘L’Obs’ que després de la dimissió de Gailhaguet encara queda «netejar tota la Federació on Beyer té tots els seus amics». «Els que s’han callat i han donat suport al sistema segueixen allà», ha denunciat.