INVESTIGACIÓ A GRÈCIA

La premsa sèrbia acusa Raúl Bravo d'ordenar l'atemptat contra Kovacevic

L'exjugador de la Reial Societat va ser ferit fa uns dies en un tiroteig a Atenes

collage

collage

1
Es llegeix en minuts

La investigació del tiroteig del qual va ser víctima Darko Kovacevic el 7 de gener passat a Atenes podria oferir una sorpresa inesperada. Segons el diari serbi ‘Telegraf’, el seu excompany Raúl Bravo –van coincidir a l’Olympiacos– podria ser l’«autor intel·lectual» del tiroteig, per la qual cosa s’acusa l’exfutbolista del Madrid de ser qui va ordenar l’atemptat contra l’antic davanter de la Reial Societat.

«Les autoritats gregues han intentat investigar això, però fins ara no tenen cap evidència i no ho poden confirmar», assegura el rotatiu serbi. ‘La Gazzetta’, fent-se també ressò del mitjà balcànic, aporta el possible mòbil de Raúl Bravo: «Kovacevic podria haver estat al corrent d’alguns detalls sobre la compra i venda de partits a Espanya».

La trama de manipulacions

Raúl Bravo va ser empresonat el maig passat en el marc de l’operació Oikos. Se l’acusava, juntament amb Carlos Aranda, de ser el cap d’una trama de manipulacions vinculada a les apostes esportives. Actualment està en llibertat sota fiança.

La policia grega va trobar cremat el vehicle de l’‘assalt’, però continua buscant la bala amb què es va disparar a Kovacevic. Des d’alguns sectors s’apunta que es podria tractar d’un «avís» i no d’un intent d’assassinat. Pel que sembla es podria haver fet servir una pistola descarregada amb l’únic propòsit d’espantar l’exatacant de la Reial Societat.

Coincidència a Olympiacos

Notícies relacionades

Kovacevic, de 46 anys, va ser traslladat a l’hospital per raons «preventives», però només presentava ferides al genoll i al canell a causa de la caiguda en el seu intent d’amagar-se. El serbi sortia de casa seva d’Atenes quan va ser tirotejat. Va rebre un tret des d’uns tres metres i va caure a terra simulant estar mort per evitar més bales. El sospitós, que va sortir d’un cotxe, va fugir.

Tant l’arma utilitzada com el vehicle van ser trobats a menys d’un quilòmetre del domicili de Kovacevic. La Policia va pensar des d’un primer moment que l’atac el van dur a terme professionals. Raúl Bravo i Darko Kovacevic van jugar junts a les files de l’Olympiacos grec des del 2007 fins al 2009.