NOU 'MÍSTER' BLANC-I-BLAU

Abelardo fitxa per l'Espanyol fins a final de temporada

El tècnic es compromet fins a final de temporada i arriba amb amb Iñaki Tejada i Tomás Hervás com a ajudants

rozas48221705 graf3867  vitoria  18 05 2019   el t cnico del alav s   pitu191226140541

rozas48221705 graf3867 vitoria 18 05 2019 el t cnico del alav s pitu191226140541 / David Aguilar

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Havia rebut diverses ofertes, però Abelardo Fernández va voler donar-se temps fins que, finalment, s’ha decidit per acceptar l’encàrrec de l’Espanyol. Firma fins a final de temporada i arribarà a la institució blanc-i-blava amb el seu equip de col·laboradors de confiança. Iñaki Tejadacom a preparador físic, i Tomás Herváscom a segon entrenador. L’entrenador asturià es traslladarà avui mateix a Barcelona, que ja es coneix bé després de la seva llarga estada de vuit anys com a jugador del Barça, de 1994 a 2002, tot i que la seva primera presa de contacte va ser com a olímpic en els Jocs de 1992 i aquella inoblidable medalla d’or amb la selecció.

Dos anys després, el Barça va pagar la seva clàusula de rescissió –275 milions de pessetes d’abans– i se’l va emportar de l’Sporting. Després de vuit anys –dues lligues, dues copes i una Recopa– va jugar una temporada més amb l’Alabès, l’equip en què ha brillat més com a entrenador. Va arribar a Vitòria el desembre del 2017 per intentar aconseguir una salvació que va aconseguir per situar després al quadro vitorià en una còmoda meitat de la taula, després d’una primera volta entre els millors, amb diverses jornades en el lideratge. Tot i que potser el mèrit més important d’Abelardo com a entrenador va ser ascendir a Primera amb l’Sporting forjat amb futbolistes molt joves del planter de Mareo i mantenir-los després en Primera Divisió amb el pressupost més baix de la Lliga.

Moltes ofertes

Notícies relacionades

El Betis semblava la destinació d’Abelardo quan va decidir no seguir en l’Alabès al final de la temporada passada, però l’asturià no va arribar a un acord. En les primeres jornades d’aquesta temporada va ser temptat pel Celta per substituir Fran Escribá, però l’excentral tampoc ho va veure clar. També va descartar substituir Mauricio Pellegrino al Leganés i, no obstant, ha acceptat el repte que sembla més difícil a contraclaror dels freds números, salvar l’Espanyol, últim de la Lliga amb 11 punts, a cinc de la salvació, un repte molt semblant que ja va aconseguir a l’Sporting i a l’Alabès.

Després de les etapes de David Gallego i Pablo Machín, Abelardo inicia la tercera aposta a la banqueta blanc-i-blava amb l’avantatge i l’inconvenient de dirigir un equip que ha tocat fons. Abelardo ha apostat com a entrenador gairebé sempre per un 4-4-2 de ràpides transicions i valentia a l’hora d’avançar línies i una pressió alta, tot i que tant a l’Sporting com a l’Alabès sempre ha sabut adaptar-se al perfil de jugadors dels que disposa. En aquest sentit, els propietaris del club li han promès l’arribada d’entre tres i cinc jugadors al mercat d’hivern entre els quals ha sonat amb força el nom de Raúl de Tomás a les oficines de la secretaria tècnica del club perico.